HM IS på säker mark när Storebro föll

På söndagen var tre lokala division 5-lag i farten med matchspel och för Storebro och HM IS är det kniven mot strupen under de avslutande omgångarna. HM IS gick segrande ur helgens omgång och Storebro faller ner på kvalplats efter förlust. Djursdala föll på hemmaplan mot Ariel.

HM IS vann ångestmötet mot Ankarsrum medans Storebro föll hemma mot Stjärnan.

HM IS vann ångestmötet mot Ankarsrum medans Storebro föll hemma mot Stjärnan.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-17 18:32

Storebro mot Stjärnan:

Storebro såg ut att gå mot en tung skalp mot tabellfemman IF Stjärnan när man hade en 2-1-ledning i paus efter mål av Viktor Ström och Linus Hemmingsson. Men under den sista halvtimmen rasade man ihop och tappade till en 2-5 förlust mot gästande Stjärnan som vaknade till liv. 

– Jag tycker att vi har matchen fram till deras 2-2 mål i den 66:e spelminuten. 2-2 och 2-3 släpper vi till lite för lätt och sedan orkar vi inte mobilisera krafterna efter det. Första 60 en kanonmatch men sedan orkar vi inte. Vi kan bara fokusera på våra matcher nu och göra det vi kan. Sedan får vi slutsummera tabellen efter det, säger Storebrotränaren Peter Magnusson.

Extra plus får Dzenan Hrnic och David Nilsson av Magnusson. Storebro har tre matcher kvar att spela Ariel borta, IFK Västervik hemma och avslutar med ett derby mot Djursdala SK på bortaplan.

Ankarsrum mot HM IS:

Hjältevads Mariannelunds IS spelade ett riktigt ångestmöte under söndagen mot jumbon Ankarsrum IS. Efter att Storebro förlorat sin match hade man möjligheten att kliva förbi på säker mark vid seger. Den möjligheten tog man när man besegrade Ankarsrum med 4-2. Målskyttar för HM IS blev Emil Sjökvist, Jimmy Johansson, Teodor Berggren och Kristoffer Oskarsson.

– Så jäkla skönt. Första halvlek var riktigt dåligt från våran sida och vi tränare var rejält förbannade. Men i andra kom det ut ett helt annat lag och det var väldigt skönt. Vi är glada över också när vi fick se resultatet från Storebros match, säger HM IS-tränaren Roger Olofsson som valde att lyfta fram trion Gibril Bah, Kristoffer Oskarsson och Adam Rosenquist efter matchen.

HM IS har en match mer spelad än bottenkonkurrenten Storebro. De matcher som är kvar för HM IS är Ruda på bortaplan och Tjust hemma. 

Djursdala mot Ariel:

För Djursdala kan man slappna av i avslutningen av seriespelet då man redan har säkrat ett nytt kontrakt. Man tog emot Ariel på hemmaplan och det blev förlust med uddamålet 0-1. 

– Besviken. De är lite hetare i duellerna och kämpar lite mer. Vi saknar det lilla extra jobbet just nu, säger DSK:s tränare David Henriksson som inte valde att lyfta fram någon spelare.

Djursdalas avslutande tre omgångar möter man IFK Västervik och IFK Tuna på bortaplan och sedan Storebro hemma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!