Helgjuten insats av Tuna – hoppet om fyran lever

IFK Tunas kvaldröm lever vidare. Efter övertygande 4–1 borta mot Solberga på lördagen väntar en avgörande kamp mot Tenhult nästa helg med en plats i division 4 i potten. "Det var en enorm laginsats mot Solberga. Skönt att vi tog chansen", sa IFK-tränaren Lars Gustavsson.

Anton Carlsson gjorde två av målen när IFK Tuna vann mot Solberga med 4-1.

Anton Carlsson gjorde två av målen när IFK Tuna vann mot Solberga med 4-1.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-21 17:06

Matchen kom igång lite senare än planerat, men det var inte vädret som ställde till det.

– Nej, de hade bokat planen från 14 och då kom vi överens om att börja 20 minuter senare så båda lagen fick en chans att värma upp.

Från början var Solberga hetast och skapade ett par hörnor i följd. Tuna visade dock tidigt att de ville mer och hade en bättre spelidé. Efter en halvtimme tog laget ledningen efter att Anton Carlsson snott åt sig bollen och tryckt dit 1–0.

Ledningen såg ut att stå sig till halvtid, men då kom 1–1 som en blixt från klar himmel.

– Det var ett jäkla snyggt mål de fick till. Ett långskott som gick i en perfekt båge över målvakten och letade sig in i krysset.

IFK kom snabbt med svar på tal då Anthon Bekesi gav laget ledningen med 2–1 innan halvtid.

– Vi kunde haft ledningen med tre fyra bollar i halvtid. Inför andra sa vi att vi skulle gå ut och köra på. Men vi blev lite passiva och bjöd in dem i matchen ett tag, sa Gustavsson.

Hans lag tog ändå greppet om spelet igen och dryga kvarten från slutet gjorde Anton Carlsson 3–1. Maximilian Lundin fick även in 4–1 i slutminuten.

– Vi var närmare 5–1 än 4–2 så segern var odiskutabel. Det var extra kul att "Max" fick göra sitt första mål för säsongen. Han var bäst av alla, men laget stod för en enorm insats som helhet.

Nu väntar en avgörande match mot Tenhult borta nästa helg för IFK.

– Det ska bli häftigt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!