Så tror vi att det går i helgens matcher i fotbollen

Vi är inne på sluttampen av säsongen. Här är våra tips i några av helgens matcher.

Vimmerby IF har ett toppmöte med Ulricehamns IFK på lördagen.

Vimmerby IF har ett toppmöte med Ulricehamns IFK på lördagen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-06 17:00

Vimmerby-Haga

(Division 3, lördag)

ALLVIN: Kontraket är fixat, pressen har släppt. Vimmerby spelar division tre-fotboll nästa säsong. På lördag är det serieavslutning och VIF kan gå ut på sin hemmaplan och spela helt avslappnat. Detsamma gäller nykomlingskollegan IF Haga. Det blir en match med böljande spel och många mål. Tips: 3–3.

Gullringen-Höreda

(Division 4, lördag)

STRÖMSTEN: Visst, Gullringen är ett topplag och blir ett topplag, men ambitionen var ändå större än den tredje- eller fjärdeplacering som slutplaceringen blir. Nu avslutar de gula med hemmamatch mot jumbon och redan nedflyttningsklara Höreda. Och det blir en avslutning med segerjubel på Gullemon, tror vi.  Tips: 3–0.

Hjorted/Totebo-Fliseryd

(Division 5-kval, lördag)

ALLVIN: Vad vet vi egentligen om Fliseryd? Inte ett skvatt. Inte mer än att de slutade tvåa i Oskarshamnssexan och att Viktor Olsson vann skytteligan överlägset med sina 29 fullträffar, nästan hälften av lagets alla mål! Hur som helst, vi tror att Hjorted/Totebo tar första kvalmatchen på Hjortheden. Tips: 3–2.

Djursdala-Storebro

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: För Djursdala har matchen inte så stor betydelse, inte mer än att det är ett kommunderby. De har ordnat nytt kontrakt sedan länge. För Storebro är det desto viktigare. Beroende på hur matchen slutar så kan de säkra nytt kontrakt, få kvalspela eller åka ur.Tips: 1–1.

Södra Vi-IFK Tuna

(Division 5, lördag)

ALLVIN:  Frågan är hur mycket kraft Tuna kommer lägga på den här matchen. De vet att det stundar ett kval och att de har liten chans att gå om IFK Västervik, nå andraplatsen i serien och på sätt få fördel av två hemmamatcher i kvalet. Nä. Här blir det hemmavinst. Tips: 3–2.

HM IS-Tjust

(Division 5, lördag)

STRÖMSTEN: När Sporten tog ett snack med Andreas Stejdahl i veckan hoppades han att motivation slår klass när laget tar emot Tjust i den sista omgången. Det tror vi också – och förresten, när HM IS spelar på topp med rätt manskap är de spelmässigt lika bra som tabellfyran. Jumbon tar hem den här matchen och ger sig själva chansen till förnyat kontrakt. Tips: 3–1.

Vimmerby-Ulricehamn

(Divsion 2, dam, lördag)

ALLVIN: Toppmöte när tabelltrean och tvåan möts. För VIF är hoppet om serieseger i princip borta då de är sex pinnar bakom ledande Tjust, som tar emot redan avsågade Boren hemma. Ulricehamn har däremot en bättre möjlighet då de är tre poäng från serieledning. Känslan är att det blir jämnt. Tips: 2–2.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!