Skulle spelat stekhett derby – fick nöja sig med tv:n

Det är tuffa tider för traktens fotbollsspelare. Vi tog ett snack med Rimforsas erfarne Tobias Lundh. Det sa bara smack så satte han standarden: "Just nu skulle vi egentligen ha spelat derby mot Kisa på IP", säger han med en avmätt suck.

Tobias Lundh tycker att flera unga RIF-spelare har gjort det bra på träningarna. Inte minst David Cederholm. "Han ser ännu vassare ut i år", säger Lundh.

Tobias Lundh tycker att flera unga RIF-spelare har gjort det bra på träningarna. Inte minst David Cederholm. "Han ser ännu vassare ut i år", säger Lundh.

Foto: Jens Bollius/Michael Nordin

Fotboll2021-04-25 19:45

Matchstart var satt till 16:00, söndag. På menyn stod det stekheta och efterlängtade Kindaderbyt i division fyra. 

Men...

– Klart att det är surt. Det här var tänkt att vara den andra omgången i serien. 

Hade du räknat med spel?

– Nä. Jag tror alla förstod ganska tidigt att det inte skulle bli så. Sedan dröjde det ganska länge innan förbundet flyttade fram allting, men de ville väl vänta så länge som det var möjligt. 

Som ett litet plåster på såren den här derbydagen, fick Tobias Lundh nöja sig med att se Ligacupfinalen mellan Manchester City och Tottenham istället. 

– Det är okej det med. Jag håller på Tottenham. 

Hur känner du inför allt det här med den långa väntan efter matcher?

– På något sätt är det bara att tugga i sig det. Vi har haft det så här i ett år nu. Man kan bara hoppas att det vänder och att vi får spela snart, mer än så går inte att göra. 

Hur är din form?

– Så bra som den kan vara för en äldre man, haha. Jag har hållit igång och tränat regelbundet och jag tycker fortfarande det är kul att träna. 

Har det sett bra ut annars i Rimforsa under försäsongen?

– Det har varit upp och ner och det har sina förklaringar. Det var först nu i veckan som vi fick börja träna i Rimforsa (Åsundavallen). Innan har vi tränat på Kisa IP två gånger i veckan. Det har nog bidragit till att träningsnärvaron varit lite lägre än vad den brukar vara. Det är skönt att vi får vara på hemmaplan igen, men typiskt att vi fick ställa in torsdagsträningen när snön kom. 

Är det några spelare som sett extra bra ut?

– Ja, flera stycken. De unga killarna tar steg för steg och det värmer mig extra mycket. David Cederholm ser ännu vassare ut i år. Han har varit rapp och säker i avslutningarna. Ett stort plus är också att vi har två träningsvilliga målvakter, som nästan alltid är där. Både Isak (Arvidsson-Nägga) och Jonathan (Grahn Sherin) har sett bra ut. Det känns som att många yngre killar söker sig till oss istället för att spela i någon klubb i Linköping. 

När tror du serierna drar igång?

– Jag bara hoppas att det kan komma igång snart. Och jag hoppas verkligen att vi slipper enkelserier. Det vore segt om allt skulle dra igång efter sommaren. Jag kör hellre seriespel direkt än att det blir färre matcher bara för att vi måste spela träningsmatcher. 
Och hur gick det då för Tottenham? 
Jo, inte alls som Lundh ville...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!