Här är fotbollsikonens besked om framtiden: "Längtar"

Varför vela hit eller dit? Bättre då att bestämma sig i ett tidigt skede. Precis så har Rimforsas fotbollsikon gjort, 43-årige Tobias Lundh. "Jag längtar redan nu efter att spela träningsmatcher i mars".

Tobias Lundh fortsätter spela ännu en säsong i Rimforsa IF.

Tobias Lundh fortsätter spela ännu en säsong i Rimforsa IF.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-11-03 14:30

Av det uttalandet att döma förstår ni vad han har kommit fram till. 

Tobias Lundh fortsätter spela i Rimforsa IF även 2022. 

– Jag tycker fortfarande att det är förbaskat roligt med fotboll och visst...det är lite skavanker här och där, men inte så allvarligt ändå. Det är mest muskulärt som det känns ibland, framsidor och baksidor i låren och vaderna. 

RIF fixade kontraktet i division fyra först i den sista omgången, med en klar seger mot Zeros. De svartvita kunde dra en lättnadens suck efter en motig säsong, där mycket gick emot. 

– På något sätt hittade vi sätt att förlora matcher på. Trots att vi var bättre än många av de andra lagen så fick vi inte med oss poängen ändå. Det var faktiskt sjukt frustrerade många gånger. Det finns så otroligt mycket potential i det här truppen och det är också en av anledningarna till att jag vill köra vidare. 

– Jag hoppas att vi får behålla så många spelare som möjligt. Det här är ett lag att bygga vidare på, med många duktiga talanger. 

För att lyckas bättre 2022 måste de svartvita få bättre koll på defensiven. 

– Vi hade problem med att vi släppte in för mycket mål (29). Det var bara ett lag (Linghem) som släppte in fler. Samtidigt var det bara Kisa som gjorde fler mål (27) framåt än oss, säger Tobias Lundh.

Ni byter tränare. Vad är dina tankar kring det?

– Först och främst tycker jag synd om Erik (Svensson). Tråkigt för honom att han fick avsluta med två såna säsonger, som var så färgade av pandemin och all osäkerhet som rådde kring det. Han hade mycket energi och ville testa många nya saker, men det blev svårt på grund av det. Sen ska det bli kul med Mats (Andersson). Han har gjort ett bra jobb i damlaget och jag har själv spelat med honom. Det blir något av en nystart. 

Om två veckor drar träningen igång igen. Uppehållet är alltså inte särskilt långt för ett Rimforsa som avslutade säsongen med att i en dramatisk derbykamp förlora mot Kisa BK i åttondelsfinalen i Östgötacupen. 

Veteranen Tobias Lundh är i vilket fall sugen inför vad som komma skall. 

– Det blir roligt och jag längtar redan efter att spela träningsmatcher i vår. Det är ändå något visst med det. Att veta att det väntar en seriepremiär inte särskilt långt borta. Och att det blir som vanligt, innan pandemin.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!