Triss i fullträffar för Bexell – hjälte i derbyt

Derbyt på Gullemon blev en riktig holmgång. När krutröken hade lagt sig stod Gullringen som segrare med 4–3 mot Hultsfred. Mycket tacke vare tre mål av Rasmus Bexell. "En skön seger, men det går inte att glädjas fullt ut när spelet inte stämmer", sa han.

Rasmus Bexell ordnade den viktiga kvitteringen till 1-1 precis innan halvtid.

Rasmus Bexell ordnade den viktiga kvitteringen till 1-1 precis innan halvtid.

Foto: Viggo Lindersson

Fotboll2023-08-19 16:43

Gullringens rutinerade forward hade verkligen huvudrollen i derbyt. Efter att Hultsfred inlett bäst och tagit ledningen så slog Bexell till precis före halvtid. 

– Jag fick en perfekt passning av Melker Johansson och kunde sätta dit den. Det var väldigt viktigt att vi fick dit kvitteringen. Vår första halvlek var inte alls bra.

Gullringen ryckte upp sig i andra och tog snabbt ledningen med 2–1.

– Det var en hörna där Ola Lindblom fick bollen i första läget och skarvade vidare till mig. Jag var inställd på att nicka den högt och fick bra träff.

HFK kvitterade sedan till 2–2 innan Bexell klev fram igen. Han rakade in en retur efter ett bra avslut av pigga inhopparen Victor Okeji. Många ifrågasatte om Bexell inte var offside, men huvudpersonen själv var säker.

– Jag var på rätt sida. 

Gullringen höll sedan undan och vann med 4–3, även om det blev dramatiskt på slutet.

– Vi höll på att slappna av lite för tidigt, men det ordnade sig ändå. Insatsen som helhet är ingen av våra bättre. Det var väldigt segt i första. Sedan kom vi igång bättre i andra och lyckades avgöra. Det är skönt att ha en spelare som Rasmus Bexell som kliver fram och gör målen när det behövs, sa spelande tränaren Ola Lindblom.

Målen:

0–1 (32) Gustav Föghner, 1–1 (45+1) Rasmus Bexell, 2–1 (53) Bexell, 2–2 (63)Diego Urrutia, 3–2 (68) Bexell, 4–2 (72) Albin Gustafsson, 4–3 (94) Adrijan Shaljani.

HFK tog ledningen med 1-0 genom Gustav Föghner.
HFK tog ledningen med 1-0 genom Gustav Föghner.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!