SÀtter stopp för alla ungdomsmatcher

Kisa BK stoppar alla matcher med klubbens ungdomslag under vÄrsÀsongen. "Ingen ska behöva kÀnna sig orolig", sÀger ordföranden Mattias Ganbrant.

Kisa BK sÀtter stopp för sina ungdomslag.

Kisa BK sÀtter stopp för sina ungdomslag.

Foto: Corren

Fotboll2020-04-30 10:30

Enligt rekommendationer frÄn FolkhÀlsomyndigheten och fotbollförbundet Àr det trots coronapandemin fritt fram för matcher för barn och ungdomar. Men nÀr seriespelet nu drar igÄng kommer inte Kisa att vara med. PÄ mÄndagskvÀllens styrelsemöte beslutades att tillfÀlligt dra sig ur serierna.

Mattias Ganbrant sÀger:

– Det kĂ€nns bĂ€st för oss att göra sĂ„ just nu. HĂ€lsan Ă€r viktigast. Vi har tydligt mĂ€rkt att det finns en oro bland förĂ€ldrar och ledare och dĂ„ Ă€r det bĂ€ttre att vi som klubb tar ett beslut Ă€n att var och en ska behöva göra det. Ingen ska behöva kĂ€nna sig orolig eller otrygg.

Ett svÄrt beslut?

– Nja, det kĂ€nns som ett nödvĂ€ndigt beslut under rĂ„dande omstĂ€ndigheter. Vi har samlat in mĂ„nga synpunkter och var helt eniga. Alla vill spela fotboll, men matcherna Ă€r trots allt inte sĂ„ viktiga och verksamheten i övrigt med trĂ€ningar pĂ„ idrottsplatsen kommer att fortsĂ€tta.

Vad hÀnder i höst?

– DĂ„ hoppas vi pĂ„ spel igen. Men vi fĂ„r se vad som hĂ€nder, sĂ€ger Ganbrant och fortsĂ€tter:

– Det Ă€r klart att resorna till bland annat Linköping Ă€r en viktig del. Hur lĂ„ngt vi kan Ă„ka, eller hur mĂ„nga man kan vara i en bil till en bortamatch? Och hur görs med förĂ€ldrar som skjutsar och sedan inte fĂ„r gĂ„ pĂ„ matchen?

Tidigare har bland annat Vimmerby IF fattat samma beslut vad gÀller sina ungdomslag. "Vi avstÄr nÀrmsta tiden spel i planerade serier Àven om det byter namn frÄn seriematch till trÀningsmatch", skriver VIF pÄ sin hemsida.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!