Rosengårds kross: 5–0 mot IFK Kalmar

Tappad poäng mot damallsvenska nykomlingen Uppsala gav Rosengård rejält med tändvätska till mötet med IFK Kalmar. Tabelljumbon krossades med 5–0. Och så gjorde målvakten Teagan Micah comeback.

Teagan Micah gjorde comeback i Rosengårds mål efter ett halvår efter en svår hjärnskakning. Arkivbild.

Fotboll2023-06-14 20:33

Den regerande svenska mästaren har fått en något tuffare start på årets säsong mot vad man brukar vara van vid och låg sexa efter tolv omgångar.

Men efter att "bara" ha fått 0–0 mot nykomlingen Uppsala senast steppade man upp rejält i bortamatchen mot IFK Kalmar.

Malmölaget gjorde tre mål mellan tolfte och 19:e minuten och fyllde på med ett fjärde i den 32:a. Två av målen gjordes av Olivia Schough och två av hennes namne Olivia Holdt. Och på tilläggstid i första halvlek gjorde Holdt 5–0.

I den andra halvleken höll Kalmar tätt, trots stor Rosengårdsdominans.

Tillbaka efter hjärnskakning

I Rosengård gjorde den australiska målvakten Teagan Micah comeback efter ett halvår. I början av december fick hon en spark i huvudet i Champions League-matchen mot Benfica och har på grund av den kraftiga hjärnskakningen som hon fick inte kunnat spela sedan dess.

– Jag är glad att få comebacken avklarad, jag var lite nervös. Jag är också glad att vi vann utan att släppa in några mål, säger hon till Viaplay.

På frågan om hur de senaste sex månaderna varit svarar hon:

– Ett helvete, det var tufft och jag tvivlade många gånger på att det någonsin skulle kunna kännas normalt igen, säger Micah.

Nu hoppas hon bli uttagen till Australiens trupp till VM på hemmaplan.

I och med segern klättrade Rosengård upp på fjärde plats i tabellen.

Puteå förlorade

Tabelltvåan Piteå åkte på ett rejält bakslag genom 1–3 borta mot tabellsjuan Vittsjö, säsongens blott andra förlust.

Matchens alla mål gjordes i andra halvlek. Vittsjös av Hanna Ekengren, Sandra Lynn och Clara Markstedt inom en kvart. Anam Imo gjorde Piteås reduceringsmål på straff.

Båda lagen är kvar på sina tabellpositioner.