Rimforsa vann målrik premiär – Henric Gustafsson matchhjälte

Rimforsa ställdes borta mot Wreta Kloster i seriepremiären. När matchen var avblåst kunde bortalaget räkna hem tre sköna poäng. – Vi lyckas inte döda matchen. Men vi vann som tur var ändå, säger RIF-tränaren Johan Runeson efter 3-2-segern.

Fotboll2017-04-24 10:46

Rimforsa var inför denna match vana vid att spela på konstgräs, men nu skulle laget spela på naturgräs.
Detta innebar taktikförändringar för bortalaget.
– Vi bestämde innan att vi inte skulle hålla på och rulla efter backen. Med det här underlaget blev det istället väldigt många långa bollar, säger Johan Runeson. 

I den första halvleken var det inte mycket som skiljde lagen åt. Det var hemmalaget som tog ledningen hyfsat tidigt i matchen. Senare skulle Rimforsa-spelaren Nils Lindsten kvittera för bortalaget.

Därefter skulle Wreta Kloster återta sin ledning i matchen och trycka in ett 2-1-mål. Innan halvtidspausen lyckades Rimforsa återigen kvittera, denna gång var målskytten Daniel Karlsson.
– Det var väldigt tajt i första. Det blev som ett ställningskrig i och med att vi gjorde mål efter varandra hela tiden, säger RIF-tränaren.

Ganska tidigt efter att den andra halvleken startat tog Rimforsa ledningen för första gången i matchen genom Henric Gustafsson.

Wreta Kloster skapade inte mycket alls under sista 45 minuterna. Ändå lyckades inte RIF punktera matchen och utöka sin ledning, vilket höll på att straffa sig.

Med 30 sekunder kvar av matchen hade hemmalaget en nick i kryssribban. Rimforsa höll dock undan och fick med sig tre premiärpoäng hem.

Rimforsas bästa spelare var Tobias Lundh. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!