RIF reste sig – tog tre nödvändiga poäng

LSW och Rimforsa IF bjöd på en underhållande match i "östgötafyran". Och när det blåste som mest reste sig RIF och tog med sig tre viktiga poäng hem. "Det är en karaktärsseger", säger tränaren Erik Svensson.

Isak Arvidsson Nägga höll nollan när Rimforsa IF besegrade LSW på bortaplan.

Isak Arvidsson Nägga höll nollan när Rimforsa IF besegrade LSW på bortaplan.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-12 16:08

Det var på alla sätt en oerhört viktig match för Rimforsa IF under söndagen, när man åkte till Motala och gästade LSW IF. En förlust hade inneburit att RIF drogs med in i bottenstriden på allvar. 

Men det blev seger. Noel Jackeltoft och Tobias Lundhs mål i slutet på den andra halvleken räckte för gästerna, som vann med 2–0. 

– Vi fick ett tufft motstånd. LSW är det mest svårspelade laget vi har mött och gör det riktigt bra. Vi visar dock moral och jag är stolt över den här vinsten, säger Rimforsas tränare Erik Svensson. 

Efter en mållös första halvlek såg det ut som att LSW skulle spräcka nollan i inledningen på den andra. Isak Arvidsson Nägga briljerade i RIF-målet och höll tätt.

– Han är bäst på planen. Han gör så mycket bra grejer, både avancerade räddningar och lite enklare räddningar. Grabben är född 2004, så det är imponerande, säger Svensson om sin målvakt. 

Efter en tilltrasslad situation i den 79:e minuten lyckades Noel Jackeltoft på något konstigt sätt få med sig bollen och rulla in den i öppet mål. Två minuter senare fick Tobias Lundh chansen från straffpunkten och punkterade matchen. 0–2 blev slutresultatet. 

– Det är en karaktärsseger. Vi viker inte ner oss och jobbar oss tillbaka gång på gång. Det finns en fantastisk karaktär i det här laget och även om det går tungt ibland så växer vi in i det, säger tränaren. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!