PremiÀrministern i möte med sociala medier

En efter en har markerat mot den rasism de engelska straffsumparna fĂ„tt utstĂ„. Nu krĂ€ver den brittiska regeringen att sociala medieplattformarna delar med sig av informationen om de som ligger bakom hatet. –Annars kommer regeringen agera mot dem, sĂ€ger Stephen Barclay, chefssekreterare pĂ„ finansministeriet till Sky News.

Boris Johnson. Arkivbild.

Boris Johnson. Arkivbild.

Foto: Matt Dunham/AP/TT

Fotboll2021-07-13 11:16

Marcus Rashford, Jadon Sancho och Bukayo Saka missade sina straffar i EM-finalen mot Italien och som följd av det förlorade England strafflÀggningen.

DÄ fick samtliga utstÄ rasistiska pÄhopp pÄ sociala medier.

Nu krÀver den brittiska regeringen att de sociala medieplattformarna tar krafttag och delar med sig av information om de som ligger bakom de rasistiska kommentarerna.

– Vi mĂ„ste se till att de agerar. Om de inte gör det sĂ„ kommer regeringen att agera mot dem, sĂ€ger Stephen Barclay.

Enligt en talesperson för den brittiske premiÀrministern Boris Johnson ska premiÀrministern ha ett möte med olika sociala medieföretag. DÀr ska de diskutera behovet av att agera innan tuffare lagar mot diskriminering online vinner laga kraft.

"Vi förvÀntar oss att sociala medieföretagen gör allt för att identifiera dessa personer", sÀger talespersonen enligt Reuters.

I mĂ„ndags meddelade Twitter via en talesperson att över 1 000 tweets raderats och att flera konton stĂ€ngts av med motiveringen att "avskyvĂ€rda rasistiska övergrepp" inte har nĂ„gon plats pĂ„ plattformen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!