Pöder tremålsskytt i HFK:s premiärseger

Hultsfred tog i premiären emot Vimmerby B på ett kylslaget Knektavallen. Vid slutsignal kunde hemmalaget jubla efter att resultatet skrivits till 4-2. Det var ett derby som innehöll det mesta och spelmässigt hade två helt olika halvlekar. - Det var en match med två ansikten, säger HFK-tränaren Niklas Föghner.

Frida Pöder var på målhumör och gjorde tre mål när Hultsfred vann med 4–2 i premiären mot Vimmerby B. Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2017-04-18 12:19

Det vankades derby direkt i premiären av division 3 Östra. Hultsfred skulle möta Vimmerby B hemma på Knektavallen.

Snön som tidigare täckt planen var nu helt borta och nu skulle det spelas match.
Det var en första halvlek som Hultsfred dominerade till fullo.
– Vi sliter och jobbar för varandra. Framför allt är vi noga i vårt positionsspel, menar Niklas Föghner.

Hemmalagets hårda jobb i första halvlek gav resultat.
Vimmerby tvingades även till ett målvaktsbyte efter att Jennifer Nilsson skadat sig. I halvtid gick Hultsfred in med en övertygande 3-0-ledning och uppförsbacken var lång för Vimmerby.
– I första halvlek är vi inte speciellt bra. Vi är väldigt tafatta och stillastående i många situationer. Kanske var det premiärnerverna som tog över, säger VIF-tränaren Jörgen Nilsson.

I andra halvlek höjer sig bortalaget rejält. Redan några minuter in i andra reducerar Vimmerby till 3-1. Kort därefter blir hemmalaget en man mindre efter en frilägesutvisning på målvakten Nathalie Strande.
Efter detta tryckte Vimmerby på och fick med sig ett mål som betydde 3-2. Bortalaget satsade för en kvittering i matchen och gick ner på en trebackslinje. Dock skulle den offensiva forceringen straffa sig och istället kontrade HFK in matchavgörande 4-2 som skulle bli slutresultatet. Frida Pöder blev tremålsskytt i Hultsfred och även Julia Ingemarsson gjorde mål.

I Vimmerby stod Kujtese Rexha och Andrea Lundgren för lagets båda mål.

Målskyttarna i Hultsfred samt Tilda Föghner och Mathilda Ivarsson ska ha extra beröm.
Andrea Lundgren och Brendah Henrysson får godkänt för en bra andra halvlek.