Piggt SIF i öppningsmatchen

Storebros P-12 lag bara sprang och sprang. De vände även på underläge till ledning i sin första match mot Mantorps FF som slutade 2–2.

Storebro IF P12 spelade 2–2 i sin första match i Bullerby Cup mot Mantorp.

Storebro IF P12 spelade 2–2 i sin första match i Bullerby Cup mot Mantorp.

Foto: Karl Edgren

fotboll2018-07-26 17:23

Storebro IF ställer upp med två lag i årets upplaga av Bullerby Cup. Det ena är ett P-12 lag som hamnade i samma grupp som Mantorps FF, Eneby BK 2 och Persnäs AIF. I öppningsmatchen var det Mantorp som stod för motståndet.

Hyfsat tidigt i matchen hamnade Storebro i underläge. Men SIF hängde inte med sina huvuden. De tände till av målet och jobbade sig in i matchen – mycket tack vare allt spring.

– Killarna var grymma så mycket som de sprang i den här värmen. Det var mer spring än vad jag kunde ana, jag hade inte orkat, säger Storebros tränare Emil Elofsson.

Det hårda slitet gav till slut utdelning och inför pausen hade Storebro fixat en kvittering.

Till den andra halvleken skulle SIF nu jaga ett ledningsmål – och det kom också. Storebro hade lyckas vända på underläge och var nu i ledning med 2–1 efter ett snyggt mål av Elias Holmvall.

– Det var jättekul att vi klarade av att komma tillbaka. Allihop slet där ute, menar Emil Elofsson.

Först såg det ut som att ribban skulle bli en räddande ängel för Storebro. Men till slut kunde inte ens ribban rädda SIF från ett kvitteringsmål av Mantorp. 2–2, och det var även så matchen till sist slutade.

– Jag är supernöjd över att få en sån här start på cupen. Man har ingen aning om motståndet och om man jämför med de vi har i serien var Mantorp mycket bättre.

Storebro ser nu fram emot de kommande matcherna.

– Verkligen, nu hoppas jag vi kan bära vidare den goda känslan under hela cupen, avslutar Emil Elofsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!