Falkevall ger lugnande besked om skadeläget

Ett skadedrabbat Vimmerby IF stod upp riktigt bra borta mot Lindsdal i en träningsmatch som slutade 1–1. "Det blev en fysisk kämpamatch och det var kul att se att vi klarade det så bra med ett nykomponerat mittfält", sa VIF-tränaren Fredrik Falkevall.

Selatin Shaljani gjorde Vimmerbys mål mot Lindsdal.

Selatin Shaljani gjorde Vimmerbys mål mot Lindsdal.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-03-16 16:00

Med tre veckor kvar till seriepremiären ser skadeläget ganska prekärt ut för VIF. Tränaren Fredrik Falkevall ger dock lugnande besked.

– Simon Larsson fick en smäll förra veckan och kan ha en spricka i ett revben. Han tar det lite lugnt nu, men ska förhoppningsvis vara klar för spel innan serien drar igång. Oskar Stejdahl har haft känning i vader och baksida lår och det hör troligtvis ihop med en ryggskada han drogs med förra säsongen. Vi följer sjukgymnastens råd för honom också, men räknar med att han ska vara tillbaka snart. Rickard Thuresson har dragit på sig någon form av överbelastning efter att ha tränat för hårt, men är redo för spel snart igen, säger Falkevall.

Mot Lindsdal saknades även Haris Dreco vilket innebar att VIF fick komponera ett nytt mittfält.

– Ahmed Tarabeih fick ta ett kliv ned i banan och spela tillsammans med Olle Carlsson och Anton Brorsson. De fungerade väldigt bra tillsammans. Särskilt med tanke på att vi mötte ett storväxt lag som spelade väldigt fysiskt.

VIF tog ledningen precis före halvtid genom Selatin Shaljani. 1–1 kom tio minuter från slutet.

– Vi spelade bra och hade lägen att göra fler mål. Målet vi släppte in såg jag inte själv, men det kom tydligen efter en misslyckad hemåtpassning. Det är sånt som händer. Som helhet är jag ändå väldigt nöjd med lagets insats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!