Poäng på spel direkt i premiären: "Kan bli pannkaka"

Pang. Rätt in i allvaret. Rimforsa IF rivstartar fotbollsäsongen med en cupmatch borta mot BK Tinnis. "Det blir lite examen på vad vi har gjort den senaste månaden", säger tränaren Johnny Malmgren.

Johnny Malmgren och Rimforsa IF inleder fotbollsäsongen med att spela Östgötacupen i helgen.

Johnny Malmgren och Rimforsa IF inleder fotbollsäsongen med att spela Östgötacupen i helgen.

Foto: Rimforsa IF/Arkiv

Fotboll2022-02-11 17:00

Våra lokala fotbollslag i Östergötland är vana vid att kicka igång säsongen med matcher i Östgötacupen. För Rimforsa IF:s damer drar det igång redan nu på lördag. 

– Vi tar cupen lite som ett träningstillfälle, men samtidigt är det ett jättebra upplägg eftersom man får in nerv i det också. Det är tävling och blir en helt annan känsla än vanliga träningsmatcher, säger RIF:s tränare Johnny Malmgren.

Han är för övrigt ny huvudtränare inför säsongen, efter att under 2021 varit assisterande tränare för herrlaget i föreningen. Nu hoppas han se resultat av det man tränat på under försäsongen.

– Framför allt så kommer vi ut på större ytor nu. Sen har man ingen aning, det kan bli total pannkaka av allting eftersom vi bara mött varandra på träningarna tidigare. Vi kanske inte har en chans att hänga med, haha. På så sätt blir det lite examen på vad vi har gjort den senaste månaden, menar Malmgren.

Vad vill man som tränare se av sitt lag i säsongens första match?

– Försvarsspelet. Allt det vi tränat på gällande defensiven. Vi kommer att spela på ett annat spelsätt än vad jag gjort under min tränarkarriär hittills, så det ska också bli intressant att se. 

Vilket spelsätt kommer ni att testa?

– Vi kommer att spela 3-5-2. Det har varit ganska svårt att träna på det eftersom vi bara tränat på mindre yta, men beteendena och intentionerna hoppas jag är samma som vi haft på träningarna. Jag vill se att vi har modet att försvara och att vi inte blir ängsliga.

RIF-damerna har tränat fyra pass i veckan den senaste tiden, där tre av dem varit rena fotbollspass. Mycket av fokus har legat på just försvarsspelet men också på att spela med hög intensitet över hela banan.

– Det har varit jättekul hittills, med bra bolltempo, fokus och intensitet på träningarna, säger tränaren.

Vad har du försökt att implementera under din första tid?

– Jag vill att vi ska diktera villkoren och inte stå och vänta på motståndarna. Vi vill gärna att motståndarna ska sätta press på oss, eftersom det då öppnas upp ytor på andra håll. Jag uppmanar nästan alla våra motståndare att sätta hög press. 

Malmgren har i stort sett en intakt spelartrupp att tillgå inför cupmatchen. 

– Vi hade några covid-fall tidigare, men annars har alla varit friska och kunnat köra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!