Måldrottningarna ska leda VIF: "Klart vi ska upp igen"

Förra säsongen hade Vimmerby IF stora svårigheter med att hitta en pålitlig och säker målskytt. Den här säsongen kan man ha två. Julia Wirsén och Nathalie Johansson är redo att sparka igång division 2.

Julia Wirsén och Nathalie Johansson är redo för säsongsstart med Vimmerby IF i division 2.

Julia Wirsén och Nathalie Johansson är redo för säsongsstart med Vimmerby IF i division 2.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-06-18 20:31

Nyckelspelaren Nathalie Johansson är tillbaka från sin svåra knäskada och är spelklar. Samtidigt finns den talangfulla, 19-åriga skyttedrottningen Julia Wirsén bredvid henne. Nu är de båda redo att ta Vimmerby IF tillbaka till division 1.

– Det är klart att vi ska upp igen. Vimmerby IF ska vara på en bättre plats, säger Julia Wirsén bestämt.

Nyförvärvet från Rödsle BK har pangat in 34 mål på sina två senaste säsonger och nu är hon fast besluten om att fortsätta på den inslagna vägen – i Vimmerby IF istället.

– Jag ska göra det jag är bra på och framför allt göra mål, säger Wirsén.

Efter en lång, lång försäsong är det äntligen dags för seriepremiär. På söndag åker hon och laget till Linköping för att möta Tinnis.

– Det var tungt i början när allt med coronan kom men nu ser jag det bara som en fördel att vi fått mer tid på oss att träna. Vi kan verkligen inte säga att vi inte är redo.

Måltjuven från Oskarshamn går också in direkt från start i matchen mot Tinnis.

– Jag vet att jag kommer starta.

Frågan är bara vem som ackompanjerar henne där uppe i VIF:s anfall. Nathalie Johansson är tillbaka från sin tunga knäskada och har kunnat träna fullt under en tid nu. Men är hon redo för att starta? Nej, inte enlig henne själv.

– Jag kommer börja på bänken och förhoppningsvis kan jag spela 20–30 minuter. Jag tänker att jag är redo för 90 minuter efter sommaren, säger Johansson.

Nathalie Johansson behöver ingen närmare presentation. De senaste säsongerna har den tekniska anfallaren varit Vimmerby IF:s klarast lysande stjärna och sprutat in mål.

Men i början på förra säsongen var olyckan framme. Korsbandsskadad och borta resten av säsongen. Hade säsongen 2020 startat som tänkt, i april, hade hon missat stora delar av den här säsongen också. När coronapandemin slog till fick fotbollspremiären skjutas fram, vilket innebar att "Natta" hann återhämta sig och träna upp sig igen. 

– Det känns väldigt bra nu. Det enda är väl att man inte är helt hundra fysiskt än, men så är det nog för alla med tanke på att man inte kunnat spela några matcher, säger hon.

Snacka om att Vimmerby IF blir ett helt annat lag med henne på planen. Kolla bara på statistiken. Hon är VIF:s överlägset bästa målskytt på 2010-talet med sina 99 fullträffar och får man igång henne igen kan det bära långt.

Är Vimmerby IF redo för att ta steget upp till division 1 igen?

– Jag skulle säga att vi nog kommer vara med i topp tre i år i alla fall. Sedan vet jag inte om vi går upp och om vi är redo för det. Ibland kan det också vara bra att samla på sig lite rutin och stanna ett extra år. Risken är annars att man blir ett lag som hela tiden går upp och ner mellan serierna, menar "Natta". 

När hon väl är fullt matchtränad är det ingen högoddsare att hon och Wirsén blir Vimmerby IF:s startande anfallspar.
– Vi har spelat ihop mycket på träningarna och det funkar bra, säger Johansson.

Julia Wirsén hyllar sin lagkamrat:
– Hon ser jättebra ut redan nu och det ska bli kul att spela med henne. "Natta" har alltid varit det största hotet i Vimmerby när jag spelat mot dem och nu kommer jag och hon istället att bli det största hotet mot andra lag. Vi båda är anfallare och har ungefär samma tänk, säger hon.

Vi direktrapporterar Vimmerby IF:s bortamatch mot Tinnis på söndag på www.vimmerbytidning.se. Avspark är klockan 16:00.

Nathalie Johansson har ställts mot Tinnis tidigare, bland annat säsongen 2013.
Nathalie Johansson har ställts mot Tinnis tidigare, bland annat säsongen 2013.
Division 2 Nordöstra

Lagen: Vimmerby IF, AC Studenterna, Borens IK, Eneby BK, IF Eksjö Fotboll, Linköping BK Tinnis, BK Kenty, Mjölby FC, Motala AIF FK, Svärtinge SK, Tjust IF FF, Tranås-Torpa AIS.

Matcher den 21 juni: BK Tinnis–Vimmerby IF, Eneby BK–Motala AIF FK, Mjölby FC–Borens IK.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!