Lundh och Wass om derbykänslorna

Tobias Lundh och Morgan Wass är kända profiler i Kindafotbollen. Här ger de sin syn på det heta derbyt på lördag.

Tobias Lundh och Morgan Wass ser fram emot Kindaderbyt.

Tobias Lundh och Morgan Wass ser fram emot Kindaderbyt.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-08-13 16:30

Ni har sett det förut, här får ni göra det igen: Tobias Lundh är still going strong. 

Sporten träffar honom på fiket i Rimforsa inför det stundande derbyt. Han är här och gottar sig och har med sig sina tre grabbar. 

Lundh har passerat 40 års-strecket, men trippar fortfarande omkring på planen med lätta ben – och kanske framför allt med ett stort fotbollshjärta. Han ser som alla andra i Rimforsa fram emot mötet mot Kisa på Åsundavallen. 

– Det ska bli riktigt skoj. Sen är det faktiskt inte samma sak ändå som det var förr. Då kände jag nästan alla spelare i Kisa och man hade en relation till många av dem på något vis. Så är det inte idag och det kan jag tycka är lite tråkigt. 

Det har gått fem år sedan Kindalagen möttes senast i serien. Tobias har förstås många minnen från tidigare derbyn mot Kisa, men något märkligt kan kanske tyckas lyfter han särskilt fram ett där han själv inte deltog. 

– Nä, haha. Mitt starkaste minne var för länge sen, när jag var 16 år nånting. Uffe Johansson satte tre mål för RIF och mitt i matchen stannande han plötsligt upp efter att ha snurrat upp några spelare och sa: "Var är ni Kisa-backar, var är ni...?". 

Vi får väl se om Lundh kopierar Uffe Johansson och lyckas snurra upp några Kisaspelare på lördag. Oavsett vilket längtar han efter matchen och få spela inför ett troligt välbesökt Åsundavallen. 

En känslig fråga...vilket lag är egentligen storebror?

– Det har gått i vågor det där och varierat vilket lag som varit bäst, men jag kommer definitivt aldrig säga att Kisa är storebror. 

När vi möter Morgan Wass är han i full färd med att klippa gräs på Kisa IP. Han är inte bara en av de ledande personerna i KBK, utan har också ett förflutet som spelare i Rimforsa. 

Hans ansikte skiner upp i brett leende när han beskriver vad som hänt i Kisa BK de senaste säsongerna. 

– Du vet, tidigare i veckan var de nästan 30 spelare på träningen. Det är otroligt och så jäkla kul. Det är verkligen drag kring fotbollen här i Kisa igen och vi har fått ett uppsving. Vi har ett bra lag, men vi får inte glömma de där säsongerna när det var tyngre och våra killar kämpade stenhårt för att vara kvar i femman. 

Hur slutar derbyt?

– Klart att Rimforsa vill knäppa oss på näsan, men jag tippar med hjärtat. 2–1 till oss. Det bästa av allt är att vi spelar i samma serie igen. 

Tobias Lundh RIF
Tobias Lundh RIF
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!