Speciellt möte för RIF-profilen: "En särskild känsla"

Det första Kindaderbyt på fem år. Då är Hilding Djerf rejält taggad. "Det här ska bli så roligt", säger han.

Hilding Djerf är en av Rimforsa IF:s allra bästa spelare. Men en gång i tiden började karriären i Kisa BK. På lördag är det derby mellan de två klubbarna.

Hilding Djerf är en av Rimforsa IF:s allra bästa spelare. Men en gång i tiden började karriären i Kisa BK. På lördag är det derby mellan de två klubbarna.

Foto: Haris Dreco/Arkiv

Fotboll2021-08-13 06:30

Kindaderby är speciellt för många spelare. Kanske ändå lite extra för Hilding Djerf. Och det är såklart inte så konstigt. Han kom fram som en stor talang i Kisa BK och hade också flera framgångsrika säsonger i klubben. Sedan ett antal år tillbaka lirar han numera i svartvitt, hos rivalen Rimforsa IF.

Sporten träffar honom och familjen i huset i just Rimforsa. Trots att han själv säger att han inte tränar så mycket, så ser han vältränad ut. 

– Ja, haha. Så mycket fotboll har det inte blivit för mig, däremot springer jag en hel del för att försöka hålla mig i form.

Oavsett om 33-åringen inte har så mycket fotboll i kroppen just nu, så är han ändå en av lagets allra bästa och viktigaste spelare. 

Något som Tobias Lundh, Hildings ännu mer rutinerade lagkamrat, understryker: 

– Det är otroligt egentligen. Det kan vara så att han inte tränar på ett par veckor. Sedan är han med på en träning och tokdominerar ändå. 

Hilding Djerf ser som alla andra fram mot Kindaderbyt på lördag. 

– Det är alltid roligt med de här matcherna. Det var samma sak när jag spelade i Kisa. Kanske att det här derbyt är extra roligt eftersom det var länge sedan vi möttes i serien och med bakgrund av allt det här med coronan. Vi hoppas förstås kunna sätta käppar i hjulet på Kisa, som satsar hårt med sina nya spelare. 

undefined
Sporten träffade Hilding Djerf inför lördagens heta derby. Lagen har inte mötts i seriesammanhang sedan 2016.

Rimforsa inledde serien med förlust (1–4) mot Hemgårdarna. Frågan är hur pass bra RIF är 2021?

– Vi har kapacitet att slå alla lag i serien, men samtidigt förlora mot de allra flesta. Vi saknar stabilitet för att kunna hålla en hel säsong för att vara med allra högst upp i toppen. Så har det varit i ett par år nu. 

Senast lagen möttes i seriesammanhang var 2016. Nu är det alltså dags igen. 

Har du något särskilt minne från något tidigare Kindaderby?

– Känslan var väl oftast att vi var favoriter när jag spelade i Kisa, men att det blev jämna matcher ändå. Nu är det lite tvärtom. Det ska bli kul att slå ur underläge. 

Vad talar för att ni vinner?

– Jag tror att vi har en fördel av att vi är ett mer sammansvetsat lag. Vi har mer hjärta, medan de har många spelare utifrån. Särskilt i ett derby tror jag det kan bli avgörande. Vi har också flera unga duktiga killar i laget, som kan göra skillnad. Som Olle Ekström och David Cederholm.  

Hilding hoppas på något av en folkfest på Åsundavallen. 

– Det borde kunna bli uppemot 500 åskådare. Det vore fantastiskt roligt om det blir mycket folk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!