Klockren insats av VIF – körde över topplaget

Derbyförlusten senast var som bortblåst när Vimmerby IF tog emot Runsten-Möckleby på hemmaplan. VIF imponerade och tog en storseger (4–0). "Allt bara stämmer idag", säger Mikael Rinaldo, tränare för VIF.

Vimmerby IF tog tre poäng mot toppkonkurrenten Runsten-Möckleby.

Vimmerby IF tog tre poäng mot toppkonkurrenten Runsten-Möckleby.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Fotboll2021-09-11 18:55

Vimmerby IF:s damer ville studsa tillbaka efter den sura derbyförlusten mot Tjust IF FF senast. Det gjorde man verkligen. 

När serietrean Runsten-Möckleby IF kom på besök på lördagseftermiddagen var det VIF som kontrollerade tempot och hade störst sug efter de tre poängen. Utdelningen kom sent i den första halvleken, när Stina Kägu Bragsjö tryckte in 1–0. 

– Det var 1–0 med mersmak i halvtid, kan man säga. Vi sa att vi skulle bli lite tyngre och lite mer aggressiva i den andra halvleken, säger VIF-tränaren Mikael Rinaldo. 

Det blev man. I den andra halvleken var det hemmalaget som styrde och ställde från minut 46 och framåt. Nathalie Johansson utökade till 2–0 direkt och Kägu Bragsjö fyllde på med 3–0 i den 51:a minuten. 

– Målen vi gör är fantastiska. Vi spelar jättefint och gör en sån jäkla bra match, berömmer Rinaldo. 

Unga Agnes Karlsson – som gjorde sin första start i division 2 – avslutade målskyttet i slutet av matchen. VIF tog en klar 4–0 seger mot en toppkonkurrent. 

– Jag tycker att vi gör Runsten dåliga. De är ett duktigt lag när de väl får spela bollen, men våra tjejer gör det så bra. Allt bara stämmer idag

Laginsatsen låg till grund för storsegern – och hela laget fick också beröm. 

– Det var en kollektiv seger där alla bidrar. Alla får också speltid, vilket är jätteroligt, säger Rinaldo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!