Kaptenens besked om framtiden

Här är en positiv nyhet till alla Rimforsa-supportrar: Tobias Lundh fortsätter minst en säsong till.

RIF:s lagkapten Tobias Lundh har lämnat klartecken till ytterligare en säsong.

RIF:s lagkapten Tobias Lundh har lämnat klartecken till ytterligare en säsong.

Foto: Jens Bollius

Fotboll2018-10-06 15:00

Rimforsas duktige målvakt Martin Persson har meddelat att han lägger handskarna på hyllan efter söndagens säsongsavlutning mot Mjölby AI.

Men lagets andra veteran, 40-årige Tobias Lundh, har inga planer på att lägga av.

– Nej, det har inte funnits några sådana tankar. Jag tycker fortfarande det är kul att träna och spela matcher. Jag kör på så länge kroppen håller, säger Lundh.

Vad säger du om årets säsong?

– För egen del har det känts rätt så bra. Jag missade några matcher i våras på grund av en vadskada, men annars har jag varit med hela tiden.

– Som lag har vi gjort en helt okej säsong. I vissa matcher har vi spelat riktigt bra. Det är plumparna mot bottenlagen som gör att vi inte utmanar om andraplatsen hela vägen.

Vad saknas för att ni ska bli ett lag som slåss om seriesegern?

– Spetsen finns. Däremot tror jag truppen skulle behöva bli lite bredare. I våras var det tuff konkurrens om platserna i laget. Då presterade vi också bättre. Under hösten är det några spelare som har fallit bort, vilket har speglat av sig på prestationerna i vissa matcher. Jämnheten har saknats, helt enkelt.

Som vi berättade i torsdagstidningen blir det Erik Svensson som tränar Rimforsa IF nästa säsong.

– Helt rätt. Det är ett spännande namn. Erik känner till föreningen väl och vill något med sin tränarkarriär, säger Tobias Lundh.

Om Rimforsa vinner söndagens hemmamatch mot Mjölby AI kommer laget trea i tabellen. Vid poängtapp finns det risk att både Malmslätt och Boren går om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!