Jejna om utvisningen: "Två väldigt billiga kort"

En utvisning på Ilhan Jejna i den 43:e minuten ändrade förutsättningarna i derbyt mellan Vimmerby IF och IFK Tuna. Till slut tog VIF en komfortabel 3–0-seger.

Ilhan Jejna (nummer 16) blev utvisad i slutet av den första halvleken, efter två varningar.

Ilhan Jejna (nummer 16) blev utvisad i slutet av den första halvleken, efter två varningar.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2020-08-29 16:14

Den första varningen kom i den 33:e minuten. Vid ställningen 1–0 till Vimmerby gick Ilhan Jejna omkull i offensivt straffområde och Tuna-spelarna ropade på straff.

Så blev det inte.

Istället fick Jejna gult kort för filmning.

– Jag petade fram bollen för att skapa mig en yta. Då kom VIF-spelaren med sitt knä och träffade mig. Det var ingen filmning.

– Det märkliga är att domaren inte tänkte ge mig någon varning först. Då sa Filip Ingemarsson: "antingen är det straff eller filmning." Efter det vände sig domaren om och tog fram det gula kortet.

Den andra varningen kom några minuter före pausvilan.

– Det var frispark, absolut, men inte gult kort. Det var ett helt ofarligt område på mitten, där jag kom sent in i duellen. Det var ingen farlig tackling på något sätt. Jag fick själv påminna domaren om att jag redan hade en varning. Han hade nog glömt det. Hur som helst fick jag två väldigt billiga kort.

Hur kändes det att bli utvisad så tidigt i matchen?

– Det var tråkigt, så klart. Vi gjorde det bra och kunde nog ha vänt på matchen i den andra halvleken, om det inte hade varit för min utvisning.

Från sidlinjen fick Ilhan Jejna se sitt lag släppa in 2–0 och 3–0 i den andra halvleken.

– Det blev för jobbigt för killarna att spela tio mot elva. Vimmerby är bra tränade, medan vi inte kör mer än två träningar i veckan, säger han.

Utvisningen innebär att Jejna kommer missa Tunas nästa match – som spelas mot Tranås hemma på Tunhamra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!