Jabatehs snabba mål bäddade för seger

I Hultsfreds sista träningsmatch inför seriepremiären blev det vinst över Stockaryd. Resultatet skrevs till 3-0 efter att HFK gjort en bra match. – Vi gör en gedigen insats, konstaterar HFK-tränaren Krister Borgh.

Det tog bara tre minuter innan Abrahim Jabateh, här i Gullringens tröja, nätade för sin nya klubb Hultsfreds FK.

Fotboll2017-04-10 08:40

Med mindre än en vecka kvar till seriepremiären i division 4 Östra tog HFK under söndagen emot Stockaryd.

Ett Stockaryd som Krister Borg hade ganska så höga förväntningar på inför match:
– Bara någon dag innan denna matchen värvade de två duktiga bosnier. Dessa två tog vi helt bort i matchen och Stockaryd var inte alls så bra som jag trodde.

Redan efter tre minuter tog HFK ledningen på Knektavallens b-plan efter ett långskott från Abrahim Jabateh.
Bortalaget var väldigt tempofattigt och de skapade inte mycket under matchen.

I den 24:e minuten ökade hemmalaget på sin ledning till 2-0 efter att Ludwig Strömbom tryckt in en frispark. Hultsfred gick in med en 2-0-ledning i paus efter att ha hållit i taktpinnen hela första halvlek.
– Vi gör det vi ska. De skapar inte mycket. I andra gick vi ner oss lite, men i stora hela gör vi en bra match, säger Krister Borgh.

Ytterligare ett mål skulle komma för HFK i den andra halvleken. Det var John Svensson som bröt igenom på högerkanten och fint fick in bollen bakom Stockaryds målvakt. Målet betydde 3-0 för hemmalaget och det var även hur matchen skulle sluta.

Hela Hultsfred beröms för en stark laginsats.

På långfredagen tar HFK emot Kalmar Södra i seriepremiären hemma på Knektavallen.