Tung hemmapremiär för Rimforsa mot Västervik

Skulle Rimforsa få revansch för förlusten i seriepremiären? Nej, det var inte ens nära när laget tog emot Västervik Damfotboll i hemmapremiären – på Kisa IP. Västervik visade upp hela sitt offensiva register och vann med tennissiffrorna 6–0.

Västervik blev för tufft för Rimforsa i hemmapremiären, som spelades i Kisa.

Fotboll2022-04-17 20:13

Det tog dryga halvtimman innan Västervik fick hål på Rimforsa, men därefter följde en strid ström av mål. Mål som tillkom på flera olika sätt, vilket gladde tränaren Fredrik Walfredsson.

– Det var hörnmål, distansskott och kyliga avslut. Kul att se och extra roligt att det är så många olika som gör målen, säger han kort efter slutsignal.

Hos de svartvita fanns det inför mötet hopp om poäng och seger. Västervik är ett av lagen Rimforsa hoppas ha bakom sig när tabellen summeras. Men som sagt var. RIF räckte aldrig till och fick inkassera sin andra nollpoängare i serien.

Gladare toner då i Västervik, som kryssade i sin premiär, 0–0 förra veckan. Inför Rimforsa-fighten ville de vrida upp tempot. Det lyckades. Sex mål framåt, fördelade på fem olika målskyttar.

– Ja, det tycker jag att vi klarade av bra, samtidigt som vi fick ihop presspelet bättre. På så sätt kunde vi vinna bollen högre upp och skapa lägen, säger Walfredsson.

Malin Melander skickade in ettan i 33:e minuten, Vilma Winqvist satte tvåan precis innan paus och efter vilan föll ytterligare fyra Västerviks-mål.

– Vi ska inte be om ursäkt för att vi vinner med sex bollar, vi är det klart bättre laget, säger Walfredsson.

I den andra halvleken sköt Michaela Degerman in trean, Hedda Ivarsson prickade in fyran, Winqvist igen med det femte innan Erika Bertilsson nickade in matchens sista mål.