VIF-duon om lagkamraternas egenhet inför superderbyt

Vem har svårast att passa tider? Vem pratar mest? Vem har bäst bollkänsla? Vi ställde massa frågor till VIF-spelarna Anton Brorsson och Anton Ljungberg om deras lagkamrater i Vimmerby IF. Här är deras svar...

Anton Ljungberg och Anton Brorsson i Vimmerby IF svarar på frågor om sina lagkamrater. På fredag kan VIF vinna serien borta mot Gullringens GoIF.

Anton Ljungberg och Anton Brorsson i Vimmerby IF svarar på frågor om sina lagkamrater. På fredag kan VIF vinna serien borta mot Gullringens GoIF.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-09-14 20:00

Vem pratar mest?

– Det är nog faktiskt jag, säger Ljungberg med ett skratt. Jag brukar hålla låda. De säger att jag pratar så jäkla mycket. 

Brorsson håller delvis med:

– Anton pratar alltid mycket, men ingen slår Ali Mohammed Mustafa. Han är helt otrolig. 

Vem är mest vältränad?

– Jocke Storm. Han är rätt så bitig. Det är han och "Gurra" (Gustaf Johansson). De tränar nog en hel del på egen hand också, menar Ljungberg, där Brorsson väljer tre andra spelare: Ludwig Strömbom, Haris Dreco och Johan "JC" Carlsson.

undefined
Joakim Storm.

Vem har bäst bollkänsla?

– Haris (Dreco). Han har bra bollkänsla och bäst i laget med fötterna. Brorssons val är istället Selatin Shaljani. 

Vem har svårast att hålla tiden?

– Ska nog säga att det är en trio, med Ilhan Jejna, "Sella" (Selatin Shaljani) och Ahmed Tarabeih. De har problem med tiden, framför allt till matchsamlingar, men de har skärpt till sig på slutet. De fick en hel del gliringar och kommenterar för att de alltid var sena. 

Vad hade de för förklaring?

– Allt möjligt... det kan vara att de hade varit på ICA. Det var olika varje gång, säger Ljungberg.

undefined
Ilhan Jejna.

Vem är lagets clown?

– Eh..., det är nog jag också, haha. Det är inte så att jag håller på med massa practical jokes eller så. Det är det ingen som gör, utan mer att jag härjar med dem i laget, säger Ljungberg. 

Vem skjuter hårdast?

– Svår fråga, men vad jag har hört så var det "JC" förr. Jag tror inte att det är så längre, utan Nicke Gunnarsson. Han har riktigt bra tillslag med vänstern, säger Brorsson. Ljungberg lyfter också fram två andra vänsterfotade spelare; Ilhan Jejna och Ludwig Strömbom.

undefined
Niklas Gunnarsson.

Vem har störst vinnarskalle?

– "JC", helt klart. Så fort det inte går bra, så får man höra det från honom. Det är ett klockrent val. "PG" (Patrik Gunnarsson) har också en jäkla vinnarskalle. 

Vem bryr sig mest om sitt utseende?

– Haris! Han är alltid välkammad och finklädd när han kommer till träningarna. I vår gruppchatt var det någon som kallade honom för "The man with class". Helt rätt, säger Ljungberg. 

– Haris och Selatin, helt klart. De brukar stå vid spegeln och kolla, särskilt Selatin. Han gör det efter duschen också, enligt Brorsson. 

Vem är snabbast i laget?

– Ahmed Tarabeih är ruggigt snabb.

undefined
Ahmed Tarabeih.

Vem är lagets matvrak?

– Jocke Storm är bra på att äta, men "Thure" (Rickard Thuresson) är också en hejare på att lassa in. Jag har ätit lunch med honom några gånger och när det är raggmunkar brukar han nog komma upp i tvåsiffrigt, haha, säger Ljungberg.

Vem är mest ödmjuk?

– "Gurra" (Gustaf Johansson), utan tvekan. Han är världens snällaste människa (Ljungberg).

– "Gurra" är väldigt ödmjuk och jag måste nog säga mig själv där också (Brorsson).

undefined
Gustaf Johansson.

Vem är mest fotbollsnördig?

– Jacob Johansson vet det mesta, särskilt vad som händer i vår serie och i lokalfotbollen. 

Är det någon som har en särskild dold talang?

– Svårt...men när vi var på träningsläger dansade Ilhan, Haris och Selatin en speciell dans. De var nog bra på det, eller de trodde det i alla fall, säger Brorsson. 

Vem sköter musiken i omklädningsrummet?

– Haris (samstämmigt). Han brukar alltid vara snabb och det är väldigt mycket Balkanmusik. Det är helt okej. Det går ju alltid att stoppa i hörlurarna om det inte är tillräckligt bra (Ljungberg). 

Vem är smartast i laget? 

– Anton Brorsson och Ludde Strömbom tror nog att de är smartast. Jag tycker att det låter bra när "JC" och "Thure" pratar, men om de är smarta vet jag inte förstås, säger Ljungberg. 

Brorsson: 

– Får nog säga "JC" (Johan Carlsson). Känslan är att han är intelligent. Han har mycket på gång hela tiden.

undefined
Johan Carlsson.

Du som är prenumerant på Vimmerby Tidning kan se fredagens live-sända derby mellan Gullringens GoIF och Vimmerby IF!

Ludwig Strömbom.
Ludwig Strömbom.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!