Gullringsprofilen om mötet mot VIF: "En extra krydda"

Med sju sÀsonger bakom sig i Vimmerby IF och sex sÀsonger i sin nuvarande klubb Gullringen ser Ola Lindblom fram mot helgens derby. "Det ska bli kul att duellera med Rickard Thuresson", sÀger han.

Ola Lindblom Àr taggad inför derbyt och matchen mot sin tidigare klubb, Vimmerby.

Ola Lindblom Àr taggad inför derbyt och matchen mot sin tidigare klubb, Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-02 17:15

32-Ă„ringen frĂ„n Kisa har en gedigen bakgrund inom fotbollen. Han gick fotbollsgymnasiet i Åtvidaberg och gjorde sedan tvĂ„ sĂ€songer i Gullringen innan han vĂ€rvades av Vimmerby till division tvĂ„. Efter sju sĂ€songer i VIF valde han att Ă„tervĂ€nda till Gullringen för fyra Ă„r sedan dĂ€r han tillsammans med Alexander Svartz leder försvaret som mittback.

PÄ lördag vÀntar Ärets match dÄ Gullringen tar sig an Vimmerby pÄ bortaplan pÄ Bruksvallen i Storebro.

– Det Ă€r alltid lika trevligt att spela de hĂ€r derbymatcherna. Det blir en extra krydda att möta spelare som "JC" (Johan Carlsson), Jesper LĂ€tt, Haris (Dreco) och "Thure" (Rickard Thuresson) som jag har spelat tillsammans med i VIF tidigare, sĂ€ger Ola Lindblom och tillĂ€gger att han ser fram mot lite extra att möta Vimmerbys rutinerade forward Rickard Thuresson. 

– Vi Ă€r goda vĂ€nner vid sidan av planen, men det fĂ„r vi slĂ€ppa lite under de 90 minuter som matchen pĂ„gĂ„r. Det ligger mycket prestige pĂ„ spel, sĂ„ det Ă€r ju en match man gĂ€rna vinner.

Är lagen lika stora rivaler som de var förr?

– Det Ă€r nog inte samma rivalitet lĂ€ngre. Det hade trappats av lite redan nĂ€r jag gjorde mina första derbyn under min första sejour i Gullringen. Det jag minns mest frĂ„n den tiden var det stora publikintresset. Jag tror att det var 1 800 Ă„skĂ„dare pĂ„ nĂ„n match dĂ„. DĂ€remot mötte jag aldrig Gullringen som spelare i Vimmerby nĂ„gon gĂ„ng sĂ„ jag har inte upplevt det frĂ„n den sidan.

Gullringen fick sin match mot Bankeryd instÀlld förra helgen. Höstens fyra matcher har givit sju poÀng.

– Det Ă€r en helt okej poĂ€ngskörd, men dĂ€remot har vi inte varit nöjda med hur det har sett ut spelmĂ€ssigt. Vi mĂ„ste upp ett par nivĂ„er i en sĂ„ tuff match som mot VIF, sĂ€ger Lindblom som Ă€r medveten om att hans lag har lite av kniven mot strupen pĂ„ lördag.

– Vi mĂ„ste ju vinna för att ha en rimlig chans att haka pĂ„ i toppstriden.

För ett par veckor sedan fick Lindblom kliva av matchen mot TranÄs hemma efter att ha fÄtt kÀnning i baksida lÄr. 32-Äringen kÀnner annars inte att Äldern börjar ta ut sin rÀtt utan vill spela vidare.

– Jag gillar ju fotboll och kan tĂ€nka mig att spela lĂ€nge till. Det hĂ€nger mer pĂ„ hur mycket tid man kan undvara frĂ„n familjen och sĂ„dana faktorer.

Derbyt mellan Vimmerby och Gullringen sÀnds live pÄ www.vimmerbytidning.se pÄ lördag kl 14.00.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!