Gullringen studsade tillbaka: "Krävde inget skönspel"

En tåfjutt och ett långt inkast. Det var det som krävdes för att Gullringen skulle besegra Stensjön hemma med 2–1. "Det går inte att kräva något skönspel på en svårspelad plan. Vi fick kriga oss till segern istället", sa spelande tränaren Ola Lindblom som låg bakom båda målen.

Rasmus Bexell nickskarvar in Ola Lindbloms inkast till avgörande 2-1 för Gullringen mot Stensjön.

Rasmus Bexell nickskarvar in Ola Lindbloms inkast till avgörande 2-1 för Gullringen mot Stensjön.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2024-04-27 16:12

Gullringen behövde komma upp på hästen igen efter smällen mot Tranås borta med 4–0 senast. Ett Stensjön som inlett serien svagt såg ut som en perfekt uppgift. Riktigt så lätt skulle det inte bli.

– Det är vi som har spelet och vaskar fram chanserna. Karlo Goranci var fri från halva planen i första halvlek, men kom inte runt målvakten. Lite orolig blir man ju när vi inte får in bollen, sa Ola Lindblom.

undefined
Karlo Goranci fick ett friläge i första halvlek men lyckades inte överlista Stensjöns målvakt.

Han fick helt enkelt ta saken i egna händer. Tio minuter in i andra halvlek gick mittbacken upp på en hörna och såg till att spräcka nollan.

– Bollen damp ner hos mig och jag gjorde ingen vidare nedtagning. Därför fick jag klippa till direkt. Det blev en tåfjutt, men bollen satt och det är det viktigaste.

undefined
Ola Lindblom tryckte in 1-0 efter hörna med en klassisk tåfjutt.

Stensjön hade sina stunder spelmässigt, men agerade ofta tufft och till och med vårdslöst i försvaret. Hela sex varningar drog laget på sig och det kunde mycket väl ha slutat med en utvisning.

I 72:a minuten skapade de en av få chanser och det räckte för att Arif Al-Sadoon skulle kvittera till 1–1.

Gullringens svar lät inte vänta på sig. Fyra minuter senare gjorde Rasmus Bexell 2–1.

– Vi fick ett inkast som jag tog hand om själv. Jag brukar kunna kasta ganska långt och vi har ett par stora killar som gillar att stångas framför mål. Inkastet gick till Bexell som skarvade in bollen perfekt. Det var väldigt skönt, sa Ola Lindblom.

Gullringen höll undan och vann och hade bud på mer på slutet.

– Vi gör ingen dålig match, men kan samtidigt bättre. Det viktigaste var att vi vann och hittade tillbaka efter förlusten senast. Alla spelare ska ha plus för kämpainsatsen. Det var kul att se de unga spelarna som fick chansen och tog den. Och roligt att Melker Johansson fick göra comeback.

Ja, för det blev ett inhopp sista 10 minuterna för Melker Johansson som varit skadad och gjorde sin första match på nästan ett år.

undefined
Melker Johansson gjorde comeback efter lång skadefrånvaro och fick pris av lagkamraterna.

Hur kändes det?

– Det var kul att vara tillbaka, men nu är jag väldigt trött så det fattas lite konditionsmässigt. Och det känns i kroppen att det var ett tag sedan jag spelade.

När Melker kom in var det faktiskt tre bröder Johansson på planen. Edvin spelade från start och lillebror Hugo hoppade också in.

– Jag hade en passning som Hugo nästan gjorde mål på. Han får göra det bättre nästa gång, sa Melker med ett skratt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!