Föll mot seriens bästa lag

De kämpade, jobbade och fightades så mycket de kunde – men det räckte ändå inte. Vimmerbys damer mötte övermäktigt motstånd i serieledande Jitex, som vann med 4–0.

Kramkalas. Jitex gjorde en stark match när de besegrade Vimmerby.

Kramkalas. Jitex gjorde en stark match när de besegrade Vimmerby.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2018-09-22 16:49

Vimmerby var kraftigt underlagstippat i dagens hemmamöte mot serieledande Jitex. Och det gick också som de flesta förväntat sig. Den klassiska klubben från Mölndal vann planenligt, med 4–0 på ett blåsigt Skobes Arena.

– Har vi det här försvarsspelet i de matcher som återstår, så kommer vi fixa nytt kontrakt. Jag tycker alla gör det bra. Ingen faller ur ramen, säger Nathalie Milton, en av hemmalagets bästa den här eftermiddagen.

Och som de fick slita försvarsmässigt, de gulsvarta. Jitex leder inte serien för inte. De trillade boll, hittade ytor och hade en rörlighet i laget som imponerade.

Bortatränaren Stefan Olofsson var nöjd med sitt lag:

– Jag är nöjd. Vi gör det bra. Vi spelade som vi ville med bra förflyttningar och hade mycket boll. Samtidigt måste jag berömma Vimmerby. De jobbade hårt och vi fick ett fantastiskt trevligt bemötande.

VIF fick som sagt ägna mycket tid, kraft och energi åt att försvara sig i den här matchen. Bollinnehavet var minimalt.

– Vi visste att vi inte skulle äga så mycket boll. Jag tycker att vi följer vår matchplan på ett jättebra sätt. Vi ville täta ihop och krympa ytor för dem. Tyvärr fick vi inte till något kontringsspel, säger tränaren Håkan Ericsson.

Han vill särskilt lyfta fram de unga spelarna i laget.

– Jag tycker att de som var med gjorde en maxprestation.

I truppen var nära hälften födda 2001 och 2002.

Jitex gick till halvtidsvila med 3–0 i ryggen. Sett till antal målchanser var det bra utdelning för dem. Efter paus blev det ytterligare ett och till slut 4–0.

– Vi släpper inte till så mycket bakåt. Vi ska komma ihåg att vi möter ett riktigt bra lag. Det är seriens bästa lag, säger Håkan Ericsson, som berömmer nämnde Milton samt Mathilda Strömdahl och Alicia Strand lite extra.

Två matcher återstår i serien för VIF, Mariebo och Eksjö.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!