Så går tränarnas tankar inför heta derbymötet

Rimforsa IF mot Kisa BK. På lokal nivå, en stormatch. Vi fick en pratstund med båda lagens tränare inför bataljen. Ingen av dem vill dock ta på sig något favoritskap.

I eftermiddag är det upplagt för derbykamp på Åsundavallen mellan Rimforsa och Kisa. Det blir det första mötet på fem år.

I eftermiddag är det upplagt för derbykamp på Åsundavallen mellan Rimforsa och Kisa. Det blir det första mötet på fem år.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2021-08-14 07:30

Rimforsa föll i sin seriepremiär mot Hemgårdarna. Nu är de på poängjakt och tränaren Erik Svensson är förhoppningsfull inför Kindaderbyt – trots att han är fullt medveten om att de svartvita ställs inför en svår motståndare.

– Vi tror på det vi gör och på vårt arbetssätt. Vi är ett gott gäng och har ett bra lag. Tillsammans kommer vi gå ut och försöka göra en maxprestation. Vår högstanivå är hög, det vet vi. Vi kommer ligga tight och jobba hårt. 

Svensson väljer sedan att lägga över favoritskapet på KBK.

– De är favoriter utifrån den satsning de gör och de spelare de fått in. Trots att de är nykomlingar så slår vi ur underläge. 

Ett visst orosmoln är att målvakten Jonathan Grahn Sherin är fotskadad och missar matchen. 

– Som tur är var inget brutet. Han ska till sjukgymnast på måndag så får vi se vad som händer sedan. 

Målvaktsposten tas nu av Isak Arvidsson Nägga. Intressant är att den tidigare mångårige målvakten Martin Persson tar plats i truppen. 

Rimforsas trupp: Isak Arvidsson Nägga, Kevin Jackeltoft, Tobias Lundh, David Lund, Sebastian Malmgren, Hilding Djerf, Henrik Isaksson, Petter Melkersson, Sam Lenneman Söderberg, Daniel Karlsson, David Cederholm, Martin Sjöberg, Oscar Stridell, Mohammed Al-Inizi, Olle Ekström och Martin Persson. 

Kisas tränare Greger Johansson säger så här:

– Det här är en speciell match som vi ser fram emot. Det var länge sedan lagen möttes i seriespel och det är extra roligt att spela ett sånt här derby. Jag tror inte riktigt våra "Linköpingskillar" förstår hur pass stort det här är för många. 

Att matchen spelas på naturgräs. Hur påverkar det er?

– Klart att det är skillnad. Vi har förberett oss och tränat på naturgräs i veckan. Det går inte lika fort som vi är vana vid, men jag tycker ändå att vi ska ha den kvalitet som gör att vi klarar av det. Sen vet jag att många vill föra över favoritskapet på oss, men vi får inte glömma att vi är nykomlingar och att vi dessutom spelar på bortaplan. 

– Hur som helst så ska det bli jätteskoj. Vi har en härlig stämning i truppen och fotbollen har verkligen väckts till liv i Kisa. 

Kisas trupp: Isak Ganbrant, Robin Hamrén, Alberis Da Silva, Kevin Dahl, Jacob Lindblom, Hampus Härnström, David Ganbrant, Eric Lindblom, Laurenzo Larky, Eiji Fujinami Goncalves, Vinicius Rodrigues, Abdi Said, Daniel Arnesson, Kevin Gaines, Abas Shekh, 

Kisas tränare Greger Johansson.
Kisas tränare Greger Johansson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!