VFF förlorade klart mot jumbon

Ett av bottenlagen skulle nÄ ett trendbrott nÀr VÀsterviks FF tog emot Kisa BK i division 3 pÄ torsdagskvÀllen. 90 spelminuter senare var beskedet tydligt.

Jonathan FĂ€lt-Öhr, VĂ€sterviks FF lagkapten.

Jonathan FĂ€lt-Öhr, VĂ€sterviks FF lagkapten.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-15 21:43

DĂ„ lyste den urgamla resultattavlan pĂ„ Bökensved 0–5. Kisa, inför matchen jumbo med fyra inspelade poĂ€ng, hade utan egentliga svĂ„righeter, avfĂ€rdat VFF och tagit med sig alla poĂ€ngen till Östergötland.

– Det Ă€r tufft just nu, suckar VFF-kaptenen Jonatan FĂ€lt Öhr.

– Visst, vi saknar en del spelare och har mĂ„nga yngre grabbar...pĂ„ papperet Ă€r Kisa bĂ€ttre Ă€n oss pĂ„ förmodligen alla positioner men jag tycker Ă€ndĂ„ att vi ska kunna ta jobbet bĂ€ttre. Det Ă€r för fĂ„ som jobbar ordentligt, fortsĂ€tter han.

Kisa tog vara pĂ„ tvĂ„ hörnor i den första halvleken. Comebackande lagkaptenen Adam HĂ€rnström fick sikta och sköt in 0–1 efter knappt 20 minuter. 0–2 var det absolut sista som hĂ€nde innan paus, dĂ„ Mauricio Fagotti skruvade en hörna rakt i mĂ„l bakom VFF:s 17-Ă„rige mĂ„lvaktsdebutand Axel Tegenstam.

– Jag tycker vi hade kontroll pĂ„ matchen Ă€nda frĂ„n start, sĂ€ger KisatrĂ€naren Alberis Da Silva.

Den dramatik som eventuellt fanns kvar nĂ€r domaren blĂ„ste igĂ„ng den andra halvleken tog gĂ€sterna död pĂ„ omgĂ„ende. Ett frisparksvariant gav mittbacken Kevin Dahl möjlighet att nicka in 0–3 och bara minuter senare satte en obevakad Alexander Niaifar 0–4. VFF var ett slaget lag och har nu inkasserat sju raka förluster. För Kisa var det hĂ€r första gĂ„ngen sedan den 22 april, dĂ„ man vann hemma mot Myresjö/Vetlanda som man fick segerjubla.

– JĂ€tteskönt. Vi har spelat bra tidigare i nĂ€stan alla matcher men har förlorat pĂ„ att vi gjort för mĂ„nga enkla misstag. Inför den hĂ€r matchen pratade vi mycket om att fĂ„ bort misstagen och det lyckades vi med, summerar Alberis Da Silva.

Lika muntert var det, av förstÄeliga skÀl, inte i hemmalÀgret. VFF inledde som bekant sÀsongen lovande men har sjunkit som en sten. Tar bottenkollegan Hvetlanda poÀng mot Boren pÄ söndag Àr VFF ny jumbo.

– Vi visste att det skulle bli tufft, inget snack om det. Men vi Ă€r alldeles för ojĂ€mna i allt vi gör, frĂ„n trĂ€ning till match. Vi mĂ„ste fĂ„ upp nivĂ„n och fĂ„ fler att ta ansvar, bara dĂ„ kan vi vĂ€nda det hĂ€r, sĂ€ger Jonatan FĂ€lt Öhr.

– Nu har resan uppĂ„t börjat, förhoppningsvis. Det finns mycket kvalitet i det hĂ€r laget och det vill vi fĂ„ ut, sĂ€ger Alberis Da Silva.

0–5 gjorde Adam HĂ€rnström, sedan Ă€ven han lĂ€mnats utan bevakning i straffomrĂ„det.

Koggar, VFF: 3) Jens Karlsson, 2) Wille Grönwall, 1) Rasmus Abrahamsson.

Adam HÀrnström satte tvÄ av Kisas fem mÄl i VÀstervik.
Adam HÀrnström satte tvÄ av Kisas fem mÄl i VÀstervik.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!