BETYGEN: De var bäst i sina lag i heta derbyt

Det så hett efterlängtade toppmötet och derbyt mellan Vimmerby och Djursdala slutade oavgjort, 2–2. De här tyckte vi var mest framträdande.

Många var bra i derbyt. Här är de som vi tyckte var bäst.

Fotboll2022-05-06 22:14

VIF:

3 stjärnor: Anton Ljungberg

Mittbacken stred, kämpade och vann dueller i 90 minuter. Ljungberg visade stor vinnarskalle i derbyt och var hemmalagets främste med sin fighting spirit.

2 stjärnor: Rickard Thuresson

VIF-kaptenen var mycket bra första 65-70 minuterna och gjorde då det mesta rätt. Hittade rätt ytor, spelade smart och låg bakom mycket av Vimmerbys farligheter. Sjönk dock lite väl lågt emellanåt för att bli ett stort hot i djupet.

1 stjärna: Ahmed Tarabeih

Garanterat den spelare i derbyt som sprang allra mest. Tarabeih var hela tiden spelbar och ville ständigt delta i spelet. Hittade inte riktigt in med sina inlägg den här aftonen.

DSK:

3 stjärnor: Markus Ahl

Målformen håller i sig för den slitstarke mittfältaren. Kom inte riktigt in i spelet första halvlek, men sen växlade han upp rejält efter paus. Samlade upp massor av bollar och sprang kopiöst, upp och ner. Gjorde också två mål, där hans första var en delikatess.

2 stjärnor: Jonatan Stridh

Var lika bra som Ahl i den här matchen. Med tanke på sin ringa träningsbakgrund fotbollsmässigt gör Stridh det sensationellt bra. Var första halvlekens bäste spelare och visade upp ett stort register. Förvånande? Nä. Här finns kvaliteter.

1 stjärna: Dzenan Hrnic

Egentligen bör väl hela DSK-laget hyllas för sin inställning och krigarmentalitet i matchen. Mittbacken Dzenan Hrnic var som vanligt otroligt svårpasserad och visade upp styrka, snabbhet och ett uppoffrande försvarsspel. Stark insats.