Ännu en seger för Kisa – allt närmare seriesegern

Kisa BK fortsätter gå som tåget. Under fredagen vann de med 5-2 mot Boxholm. Och redan i helgen kan det bli klart med seriesegern. "Det känns fantastiskt bra just nu", säger tränaren Greger Johansson.

Kisa BK tog en ny seger i jakten på avancemang till division 3.

Kisa BK tog en ny seger i jakten på avancemang till division 3.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-09-24 22:04

KBK är löjligt nära division tre. Efter fredagens seger mot Boxholm har Kisa nu samlat ihop 23 poäng, med två matcher kvar att spela. Det är bara två lag som har en teoretisk möjlighet att komma ikapp:

*Studenterna som har 17 poäng och två matcher kvar att spela, men de har betydligt sämre målskillnad. 

*Hemgårdarna som har 16 poäng och tre matcher kvar att spela. 

Fredagens match då? Ja, Kisa BK fick en tuff start, när hemmalaget Boxholm tog en tidig ledning. 

– Vi bjöd lite på det målet. Det var slarvigt, säger KBK-tränaren Greger Johansson.

Gästerna tog sig in i matchen, efter att Daniel Malmström Arnesson ordnat fram en straff som Abdirahman Said Ahmed satte dit till 1-1. Men Boxholm tog ledningen ännu en gång.

– Det var ett inkast och han som tog emot bollen bestämde sig för att klippa till från 40 meter. Den satt bra. Han fick väl lite hjälp av vinden, men det var snyggt, berättar Johansson. 

Underläge med 2-1 i paus alltså, men Kisa stressade inte upp sig:

– Det kändes sådär. Men vi pratade om att bibehålla lugnet, försöka bygga vidare på första halvlek där vi ändå spelade ganska bra.

Ett tålmodigt bortalag börja få ett allt större spelövertag och det syntes även på måltavlan. Först gjorde Daniel Malmström Arnesson 2-2, sedan satte Abdirahman Said Ahmed ditt både 3-2 och 4-2. Slutresutlatet blev 5-2 till Kisa efter att Kevin Ganes putsat till segersiffrorna på övertid. 

Vinicius Rodrigues och David Ganbrant får extra beröm för sina insatser:

– Vinicius gör en väldigt bra match. Synd bara att han gjorde två fina prestationer där skottet gick i stolpen, istället för i mål. David Ganbrant gjorde ett stort jobb på mitten. Sedan var det många som var bra, men de två sticker ut.

Tre nya poäng alltså och en mycket nöjd Kisatränare i bilen på väg hem från Boxholm:

– Styrkan är att vi ligger under med 2-1 i halvtid, men inte oroar oss. Vi var överens om att vi hade gjort en skaplig första halvlek och visste att målen skulle komma. Moralen i laget är väldigt stark. Otroligt viktigt. Det är svårt att åka till Boxholm och ta med sig tre poäng hem, en fredagskväll. Jag tror det kan vara första gången jag vinner som tränare i Boxholm, säger Greger Johansson. 

På söndag möter KBK LSW hemma och kan då få fira en serieseger.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!