Andra raka efter sent avgörande: "På gång nu"

Rimforsa var en man mer sista halvtimmen borta mot Malmslätt, men såg ut att få nöja sig med en poäng. Då gjorde Olle Ekström 2–1 i slutminuterna. "Det var skönt", sa RIF-tränaren Erik Svensson.

Olle Ekström avgjorde för Rimforsa mot Malmslätt.

Olle Ekström avgjorde för Rimforsa mot Malmslätt.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-08-31 20:16

Rimforsa tog andra raka segern även om det satt hårt åt borta mot Malmslätt. Rimforsa tog ledningen precis före halvtid efter en spelvändning där Sam Lenneman dök upp och mötte upp ett inlägg på bortre stolpen med pannan perfekt.

– Det var välförtjänt. Jag tycker att vi gjorde en solid första halvlek. De slår mycket långa bollar och har en del farligheter, men det känns ändå som vi har hyggligt kontroll och skapar mest framåt, sa Erik Svensson som fick se Malmslätt kvittera tidigt i andra halvlek.

1–1 kom efter en omställning där gästerna för en gångs skull inte var med på noterna. En kvart in i andra kom ett avgörande läge där Malmslätt fick en spelare utvisad.

– Vi kom i princip två mot noll då vår spelare blev fälld med en klar frilägesutvisning som följd, men jag hade hellre tagit 2–1-målet då, sa Erik Svensson och syftade på att Rimforsa blev lite väl stressade i jakten på ett avgörande mål.

– Det är alltid lite svårt när man blir en man mer mitt i en halvlek och inte hinner prata ihop sig hur man ska göra.

Till slut kom dock avgörandet. I 87:e minuten närmare bestämt. 

– Vi fick ett 2 mot 1-läge där Olle Ekström klev fram och avgjorde med ett välriktat skott med vänsterfoten. Det kändes väldihgt skönt, sa Erik Svensson som var nöjd med hela laget och gav extra plus till Tobias Lundh, Petter Melkersson och Hilding Djerf.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om