Ett idrottens mecka väntar för VIF:s dam- och herrlag

Bosön. Det är på många sätt ett starkt varumärke för idrotten i Sverige. I helgen reser Vimmerbys dam- och herrlag dit för en intensiv träningshelg: "Det är jättevärdefullt att vi gör det här tillsammans. Det skapar ett starkt vi", säger Patricia Pöder.

Vimmerby IF:s damer och herrar är iväg på träningsläger i Stockholm i helgen.

Vimmerby IF:s damer och herrar är iväg på träningsläger i Stockholm i helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-03-10 07:00

Inga träningsmatcher i helgen. Istället väntar ett tre dagar långt träningsläger för Vimmerbys seniorlag på Bosön i Stockholm. 

Här ska flera träningspass genomföras, olika typer av tester ska ske – och gemenskapen ska stärkas ytterligare. 

– Det här ska bli så roligt, säger Patrica Pöder, damtränare och en av dem som varit med i planeringen kring lägret. 

Så..., vad står på programmet?

– Vi reser tidigt fredag morgon. På eftermiddagen har vi sedan ett fotbollspass i Vinnarhallen, som den heter. Vad jag fått till mig så är det 19 grader i hallen och det ska vara ungefär som Växjö Tipshall. Lördag förmiddag har vi tester, där vi har externa testledare som håller i det. Jag tänker att det här är roligt för spelarna att se hur de ligger till fysiskt. Sen har vi ytterligare ett fotbollspass och avslutar lördagen med ett quiz tillsammans. Innan vi åker hem på söndag har vi ett tredje träningspass. 

Patrica Pöder betonar vikten av att göra det här tillsammans, damer och herrar. 

– Generellt tycker jag det är viktigt för en förening att ha både dam- och herrlag. Här får vi chansen att komma närmare varandra och öka sammanhållningen ännu mer. Jag tror också att många som kommer hit för första gången tycker det blir en häftig upplevelse att vara i den här miljön på Bosön.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!