Norrmannen vann veteran-klassen i årets Semesterrace

Arne Särnmo är namnet som i år pryder förstaplatspokalen på veteransidan. Andraplatsen fick dessutom lokala MK Kinda-föraren Peter Frode.

Arne Särnmo från Norge tog hem veteranklassen i årets Semesterrace.

Arne Särnmo från Norge tog hem veteranklassen i årets Semesterrace.

Foto: Jonas Pettersson

Folkrace2022-07-15 19:47

Den norske veteranen har ett helt gäng segrar bakom sig. Senast han vann i Sverige var dock 1988, alltså omkring 34 år sedan. 

– Det är inte min första pokal. Jag har vunnit en del i Norge också. Men den blir ju fin i min samling, sa norrmannen efter målgången.

Han tävlar för den norska klubben Sør Østerdal MS, och gick under fredagens tävlingsdag tre för tre. Han vann nämligen båda sina heat under för- och eftermiddagen, och tog en välförtjänt seger.

– Anledningen till att jag vinner är väl att jag presterar på topp ända från start. Och sedan så har jag haft hjälp med byggandet av bilen, och i slutändan är det ju den som tagit mig till toppen.

Trodde du på förhand att du skulle vinna?

– Nej, nej, nej. Verkligen inte. Jag körde bara mitt bästa och lyckades bra i alla moment i varje race. Att jag sedan lyckades vinna är bara en bonus.

Hur ska du fira segern nu då?

– Bra fråga. Det blir nog att ta en öl eller två. Men inte mer. Man måste ju vara alert imorgon, då ska min son (Tor Arne Särnmo) köra. Så nu blir det att heja på honom och hoppas att det går lika bra där. Om vi båda hade vunnit så vore det fantastiskt, sa norrmannen.

Även MK Kindas förare Peter Frode fick en pallplats till slut. Och att komma tvåa av totalt 106 veteraner är ett otroligt mäktigt facit.

Under kvaldagens gång gick han i mål som etta både i det första och det andra heatet. Väl i tredje omgången gick Peter Frode i mål som trea. Men i finalen var han hack i häl på norrmannen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!