Sofias starka bedrift – vann dubbla finaler

Seger i B-finalen. Följt av vinst i A-finalen. Den bedriften lyckades Vimmerbyföraren Sofia Lod med i helgens tävlingar på hemmaplan.

Topptrion i partävlingen duschar varandra i Pommac. Det är tradition sedan gammalt inom motorsporten.

Topptrion i partävlingen duschar varandra i Pommac. Det är tradition sedan gammalt inom motorsporten.

Foto: Olof Carlson

Folkrace2022-10-03 17:00

Folkracesäsongen i Gngaredalen avslutades i helgen med att Vimmerby MS arrangerade dubbla tävlingar. I söndagens individuella tävlingar var det en hemmaförare som glänste mest.

Sofia Lod inledde grundtävlingen med en fjärdeplats, kom tvåa i andra omgången och avslutade med en heatseger. Det räckte för att hon skulle kvala in till B-finalen. Där gav hon inte konkurrenterna skuggan av en chans utan gasade ifrån samtliga. Vinsten innebar en plats i A-finalen där historien upprepade sig. 

I det slagna fältet i A-finalen fanns flera lokala konkurrenter. VMS-föraren Jennie Viberg knep bronsplatsen. Malin Blixth Johansson från Målilla kom fyra och Therese Westerling från MK Kinda blev sexa.

I B-finalen var Målillas Mariah Blixth trea och Felicia Johansson från Tjust var femma. I C-finalen var MK Kindas Emmy Dahlström tvåa och Joline Frode trea. Elin Jonsson från Silverdalen kom femma och Emelie Sandström kom sexa.

I herrklassen av höstracet vann Peder Havdelin från Rosendal A-finalen. Bästa lokala förare var Jesper Frode Kinda som var tvåa i B-finalen. Vimmerbys Samuel Thörnqvist kom trea i B-finalen.

På lördagen avgjordes en partävling där Kindas juniorer Malve och Elias Westerling vann sin klass. Kindaföraren Emil Wernersson var tvåa i samma klass.

Herrarnas partävling vanns av Albert Bengtsson, Nässjö och Mikael Thiman från MSK Kvarnvingarna.

En riktigt tät batalj där förarna turades om i ledningen. Det gavs och togs med samma heta humör.
En riktigt tät batalj där förarna turades om i ledningen. Det gavs och togs med samma heta humör.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!