Därför valde Gustavsson att stanna i VH

Tidigare i veckan skrev Pierre Gustavsson på ett nytt kontrakt med Vimmerby Hockey. Nu förklarar han varför han bestämde sig för att stanna. "Jag vill vara med på resan", säger han.

Pierre Gustavsson kommer att spela i Vimmerby Hockey även nästa säsong.

Pierre Gustavsson kommer att spela i Vimmerby Hockey även nästa säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Ishockey2020-04-01 12:10

Vimmerby Hockey har inlett lagbygget inför kommande säsong och har redan förlängt kontrakten med flera befintliga spelare. Den senaste i raden är centern/forwarden Pierre Gustavsson, som nu stannar i VH över nästa säsong.
– Jag känner att Vimmerby är en bra förening och att vi hade något positivt på gång förra året. Det kändes jättebra, säger Pierre Gustavsson.

Gustavsson missade en period i inledningen av den gångna säsongen på grund av en hjärnskakning.
– Det var en tuff start med skadan. Men jag kom tillbaka frisk och när man väl var inne i det igen så var det bara att köra på, förklarar "PG". 

Ju längre säsongen gick desto större förtroende fick Oskarshamnssonen. Han var en av VH:s absolut viktigaste spelare med sitt riviga spelsätt och sitt stenhårda och lojala jobb för laget.
– Jag fick spela i de flesta konstellationerna och även i powerplay, boxplay och fem mot fem. Man vill ju spela så mycket som möjligt så det kändes bra, säger han.

Trots att det fanns intresse från andra klubbar valde han tidigt att förlänga med VH.
– Det har funnits lite anbud från klubbar men jag var inte beredd på att röra på mig. Jag har jobb i Oskarshamn och trivs bra i Vimmerby. Jag vill vara med på resan i Vimmerby. Visst, det är tidigt att säga något nu, men jag tror att det kan bli riktigt bra om vi får till en blandning mellan yngre spelare och lite mer rutinerade, avslutar Gustavsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!