Daniel vidare till semifinal i Para-EM

Med kniven på strupen lyckades Daniel Gustafsson ta sig till slutspel i Para-EM i bordtennis i Helsingborg. Väl där så hade han inga bekymmer och är nu framme i semifinal.

Daniel Gustafsson tog sig till slutspel i Para-EM i bordtennis i Helsingborg efter att ha haft kniven på strupen i sista gruppspelsmatchen.

Daniel Gustafsson tog sig till slutspel i Para-EM i bordtennis i Helsingborg efter att ha haft kniven på strupen i sista gruppspelsmatchen.

Foto: Thomas Augustsson

Bordtennis2019-09-17 19:42

Bordtennistalangen Daniel Gustafsson, som kommer från Hultsfred, är i väg och spelar Para-EM i bordtennis i Helsingborg den här veckan.

När turneringen inleddes under måndagen vann Gustafsson sin första gruppspelsmatch mot Tonnie Heijnen från Nederländerna med 3–0 i set. I den andra gruppspelsmatchen blev det förlust med samma siffror mot Joshua Stacey från Storbritannien.

Förlusten i gruppspelet gjorde att Daniel Gustafsson inte bara var tvungen att besegra fransmannen Didier Lucas för att gå vidare till slutspel i para-EM. Han var dessutom tvungen att göra det med 3-0 i set. 
– Det är ju en stor skillnad på att veta att man kan tappa ett set jämfört med att veta att man måste vinna med 3-0, säger Daniel Gustafsson. 
 

Men när hans fortsatta medverkan i mästerskapet stod på spel så lyckades han hålla nerverna i styr och göra just det som krävdes för att gå vidare till slutspelet, alltså vinna med 3–0.
– Det var nervigt. Det är ju alltid svårt när man inte får tappa något set. Men det var riktigt skönt att det gick, säger Gustafsson.
 

I åttondelsfinalen ställdes Gustafsson mot finske bekantingen Esa Miettinen och det blev en riktigt jämn kamp. I ett set i alla fall. För när Hultsfredsonen väl lyckats ta hem det med 15-13 så lossnade spelet totalt.
–  Det var lite spänt i första. Jag har ju mött honom ett antal gånger och brukar ha ganska lätt för honom. Men i första var det tufft. Men från mitten av andra och i tredje kändes det som jag hade koll på läget, säger Gustafsson, som vann de två avslutande seten med 11-6, 11-2 och avancerade till kvartsfinal.


Att spelet lossnade i åttondelsfinalen menade han till stor del var tack vare vinsten i den sista gruppspelsmatchen mot Lucas.
–  Jag fick bra självförtroende av att vinna den. Jag hade ju verkligen kniven på strupen då och att vinna den matchen gav ju en extra tändning, säger han.


Senare under tisdagskvällen ställdes Gustafsson mot ungraren Dezo Bereczki i kvartsfinalen. Där hade Gustafsson inga som helst problem och vann matchen efter tre raka set-vinster (11–1, 12–10 och 11–7), vilket tog honom vidare till semifinal.

Gustafsson spelar semifinal på onsdag morgon mot Lev Kats från Ukraina och går han vidare till finalen så spelar han den på onsdag eftermiddag.

Med på EM finns också hans lagkamrater från Motalaklubben Västers BTK: Alexander Öhgren och Emil Andersson.


 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!