Ni minns kanske hur det var i den första semifinalen mellan Dackarna och Västervik. Målillalaget rivstartade på Helja Arena i Västervik och tog ett kraftigt grepp om matchen. Känslan var då att de avgjort derbyt redan efter tio heat. Men så kom Västervik tillbaka och avslutade råstarkt. De förlorade till slut bara med två pinnar. 

Västervik inledde returen på G&B Arena på samma sätt och chockade hemmalaget. Efter fyra körda heat hade Västervik skaffat sig en ledning med åtta poäng, 16-8. 

I det läget var det många Dackefans som skruvade på sig besvärat. Skulle det här gå åt skogen? 

Artikelbild

| Dackarna knep en viktig femetta i elfte heatet.

Men så kom första poängövervikten i heat fem, då Piotr Pawlicki i par med Kacper Gomolski tog en femetta mot Anton Karlsson och Peter Kildemand. I heat sju blev det en ny femetta genom Pawlicki och Maciej Janowski. Detta sedan förarna kom iväg först i det fjärde (!) försöket. 

Många trodde nog lite till mans att det var nu som Dackarna skulle göra det matchavgörande rycket. Men i paus, efter tio körda heat, var det oavgjort i matchen, 30-30 - och två poängs försprång för Dackarna i totalen. 

Heat elva var på förhand helt ovisst, där Västerviks Bartosz Smektala dittills tagit full pott, nio poäng på tre heat. Mot Jacob Thorsell och Patryk Dudek hade han inte mycket att säga till om. Dackarna vann dubbelt och skaffade sig ett järngrepp om semin. Ett grepp som de aldrig släppte. Heat 13 var spektakulärt med flera omkörningar. Inför nomineringsheaten skiljde det sex poäng till hemmalagets fördel. 

Avgörandet kom i det 14:e. Piotr Pawlicki och Maciej Janowski tog en ny femetta tillsammans och skaffade Dackarna en ointaglig ledning. 

Artikelbild

| Piotr Pawlicki trycker sig förbi och tar en viktig heatseger i tolfte heatet.

Matchen slutade 49-41. 

I finalen väntar något överraskande de dubbla regerande mästarna Smederna, som besegrade Vetlanda. Första mötet är på bortabana, i Eskilstuna, den 24:e september. Returen körs i Målilla dagen efter, den 25:e september. 

Artikelbild

Poängen Dackarna: Piotr Pawlicki 14, Patryk Dudek 11, Maciej Janowski 8, Jacob Thorssell 8, Oliver Berntzon 4, Kacper Gomolski 3, Frederik Jakobsen 1.