"Behöver inte ha den diskussionen mer"

VIBK gjorde det man skulle borta mot division två-jumbon Nässjö under torsdagen: tog tre poäng. Men det såg långt ifrån säkert ut, till en början. "Vi har bara "Ludde" att tacka".

Michael Elmér, tränare i Vimmerby IBK, tyckte att det var "en dag på jobbet" när hans VIBK vann borta mot Nässjö.

Michael Elmér, tränare i Vimmerby IBK, tyckte att det var "en dag på jobbet" när hans VIBK vann borta mot Nässjö.

Foto: Haris Dreco

Innebandy2019-11-21 21:49

Efter en skakig första period tog VIBK verkligen tag i matchen och gick upp till en 6–0-ledning, innan Nässjö tröstmålade två gånger om. 6–2 till Vimmerby, som befäste sin serieledning. 
– Det är lite av en dag på jobbet där vi gör det som krävs och inte så mycket mer, säger VIBK-tränaren Michael Elmér.

Många trodde nog att VIBK skulle dominera matchen från minut ett men Nässjö hade faktiskt tryck på VIBK och borde nog gått till periodpaus med en ledning. Istället var det Jonatan Green som såg till att VIBK hade ledningen efter 20 minuter.
– Vi hamnar i deras trall och de hamnade som ett fiskenät mot oss och tryckte ihop oss, vilket gjorde att vi inte kunde spela bollen vidare. Det är det vi gör bättre i andra och tredje perioden när vi gör våra snygga mål. Vi har bara "Ludde" (Ludwig Strömsten) att tacka för att det inte står 3–1 till Nässjö på tavlan i första, säger Michael Elmér och fortsätter:
– Vi växlar upp i den andra och tredje perioden och då känns det som att det är ett lag på banan.

Segern innebar att VIBK nu tog sin allra första bortavinst mot Nässjö, någonsin.
– Det berömda golvet och hallen har ju diskuterats på förhand. Men nu har vi dragit in den där spiken i golvet så nu behöver vi inte ha den diskussionen mer.

Målen VIBK: Jonatan Green 2, John Pettersson, Elias Travtjenko, Mattias Zeilon och Albin Alfonsson. Bäst i VIBK var Ludwig Strömsten, Jonatan Green och John Pettersson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!