Målilla vann - trots mindre bra prestation

Målilla Bandy fortsätter att gå som tåget i division två, och på lördagen vann de mot Skirö B med 5-3. Själva prestationen var dock inget att hänga i julgranen.

Eric Sundberg stod för två mycket viktiga straffmål när Målilla bortaslog Skirö B.

Eric Sundberg stod för två mycket viktiga straffmål när Målilla bortaslog Skirö B.

Foto: Jonatan Häggström Wedding

Bandy2019-11-30 20:02

– Skirö var inte så himla bra om jag ska vara ärlig, men vi gör inte riktigt det vi ska och då blir det jämnt, säger Målillatränaren Ove Nilsson. 

Målillas Eric Karlström gjorde 1-0 i mitten av första halvleken. Skirö kvitterade, men Daniel Skog satte dit 2-1 i slutet av halvleken.

Skirö kvitterade i andra halvlek, men sedan kunde Målilla gå ifrån, med hjälp av mål från Leo Stolt och Eric Sundberg (straff). 

Skirö B gjorde 3-4 på straffi 90:e minuten, och det såg ut att kunna bli spännande, men Målillas Eric Sundberg punkterade matchen med ytterligare en straff ett par minuter senare. 

3-5 blev alltså slutresultatet och Målilla fick två poäng med sig. Men de var inte riktigt nöjda ändå. 

– Det var nog vår sämsta match hittills den här säsongen, säger Ove Nilsson. 

Vad var det som inte var bra?

– Vi hade ingen ordentlig fart och det var lite för mycket soloåkningar. Vi skapar en del chanser i första som vi inte sätter och då gör de andra några mål. Skönt att vi lyckades reda ut det och vinna ändå till slut. 

Tränaren berömmer målvakten Alfred Karlsson för ännu en bra insats. 

– Han har vuxit i år känns det som. Annars var det jämna prestationer överlag. Daniel Skog var viktig och bra som vanligt. 

Med fyra spelade matcher leder Målilla serien efter idel segrar. 

– Det är ju alltid roligt att det går bra. Kul också att det varit så jämna matcher, där vi ändå knipit två poäng. Det är ju roligare när det är tätt och spännande. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om