Målilla vägde för lätt i Waggeryd

Målilla Bandy fick en tuff resa mot Waggeryd. Hemmalaget började och avslutade starkt - och vann med 5-2.

Målilla fick jubla två gånger i Waggeryd - men det räckte inte för seger. Hemmalaget gjorde fem mål.

Målilla fick jubla två gånger i Waggeryd - men det räckte inte för seger. Hemmalaget gjorde fem mål.

Foto: Arkiv

Bandy2020-01-31 23:24

Målilla visste på förhand att bortamatchen mot formstarka Waggeryd skulle bli tuff. Det blev det också. Hemmalaget gick tidigt fram till 3-0. Trots två reduceringar av Målilla i andra halvlek så kunde till slut hemmalaget avgöra till seger med 5-2. 
– Vi mötte ett bättre lag för dagen. De var hetare och bättre än oss matchen igenom, säger Målillatränaren Ove Nilsson en stund efter matchen. 
Inledningen blev lite matchavgörande. 
– Sedan bjöd vi på några billiga mål i början där, efter några individuella misstag som de utnyttjade. Samtidigt hade vi några lägen också, bland annat ett skott i ribban. Men det gäller att ha lite tur med sig i sådana här matcher, säger Ove Nilsson. 
När Målilla närmade sig till 3-2 efter mål av Erik Karlsson och Leo Stolt tändes hoppet om poäng. 
– Vi kändes lite på gång då, men så blev det någon slumpsituation och de gjorde 4-2, och då gick väl luften ur oss lite. När det stod 3-2 kändes det som vi kunde ha vänt på det, men efter 4-2 sjönk huvudena på oss, säger Ove Nilsson. 
Nilsson valde dock att hylla hemmalaget. 
– De har tagit sig ordentligt och är ännu bättre nu än när vi mötte dem hemma, och de har också slagit alla topplagen. Det är inget att säga om, samtidigt är vi kanske lite för valpiga. Men samtidigt tar vi varje match för sig med det här laget, vi har inga krav på oss att vinna serien, utan det gäller att utvecklas inför framtiden istället, säger Ove Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om