Målilla gjorde tvåsiffrigt på Skirö

Målilla Bandy gjorde hela 11-1 hemma mot Skirö B - och har absolut tätkänning i bandyns division två.

Målilla Bandy vann med hela 11-1 mot Skirö.

Målilla Bandy vann med hela 11-1 mot Skirö.

Foto: Arkiv

Bandy2020-01-24 23:16

Det var en nöjd Målillaledare i Leif Malmborg som kunde konstatera att hans röd-vitt tog en ny seger - och på allvar blandar sig i toppstriden. 
– Det var inget snack. Vi var bättre än dem matchen igenom. Vilket kanske var lite överraskande i och med att vi hade flera startspelare borta och de hade ungefär samma lag som när vi mötte dem senast och då var det rätt jämnt. Men de som ersatte gjorde det riktigt bra. Vi spelade stabilt och hade bra fart, säger Leif Malmborg. 
Han ville gärna framhålla trion Eric Ottosson, Leo Stolt och målvakten Melvin Kling när Oskar Nilsson och flera andra viktiga spelare saknades. 
Målilla fick en bra start på matchen och hade 6-1 redan i paus. Skirö hängde inte med.
– Vi gjorde en väldigt bra första halvlek, det var vår bästa period i matchen. Tidigare har vi kanske haft svårt att komma igång och ofta varit i underläge i paus, men den här gången körde vi på från start, säger Leif Malmborg. 
En spelare som verkligen fick utdelning var Erik Karlsson. Hans målskörd stannade till slut vid fem gjorda mål. Övriga mål gjordes av Eric Ottosson två, Linus Ahlstedt två, Leo Stolt och Eric Sundberg. 
I och med segern så är Målilla för tillfället i serieledning. Men tabellen haltar samtidigt rejält. Målilla har spelat tolv matcher, medan exempelvis tabellfyran Waggeryd endast spelat åtta. Ett lag som Målilla för övrigt möter i nästa omgång. 
– Det blir en tuff match, men kan vi vinna den matchen så är vi definitivt med däruppe, säger Leif Malmborg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om