MÄlilla Bandy ser fram emot en efterlÀngtad premiÀr

BandypremiÀr, pÄ onsdag. Och rasande het match direkt: Tjust vs MÄlilla. AlltsÄ den match som skulle ha spelats i helgen. NÄvÀl, nu blir den av och i MÄlilla seriedebuterar fÀrske nyförvÀrvet Martin Lindqvist. "Det hÀr ska bli jÀkligt kul", sÀger han.

SeriepremiÀr. PÄ onsdag Àr det dags för sÀsongens första seriematch för MÄlilla, som möter Tjust borta i ett derby.

SeriepremiÀr. PÄ onsdag Àr det dags för sÀsongens första seriematch för MÄlilla, som möter Tjust borta i ett derby.

Foto: Magnus Strömsten

Bandy2023-11-13 17:47

Efter bekymmer med isen pÄ Tjustvallen fick premiÀren mellan Tjust Bandy och MÄlilla skjutas upp. Nu verkar det i alla fall bli dags för derby. MÄlilla Äker pÄ onsdag till Gamleby för sÀsongens första match i division 1-Äterkomsten.

NĂ„gon som alltsĂ„ gör sin första match i seriesammanhang för rödvitt Ă€r nyförvĂ€rvet Martin Lindqvist. Med erfarenhet frĂ„n spel i Allsvenskan i klubbar som Vetlanda, NĂ€ssjö och Åby/Tjureda Ă€r det inte förvĂ„nande att han gjort starkt avtryck direkt i sin nya klubb. Lindqvist ser positivt pĂ„ sin första tid i klubben:

– Det kĂ€nns som en bra förening med riktigt schyssta grabbar i laget. Det Ă€r ett bra gĂ€ng med god stĂ€mning.

Med tanke pÄ hans meriter frÄn spel högre upp hade den tekniska wingspelaren sÄklart erbjudande frÄn andra klubbar.

Vad var det som gjorde att valet föll pĂ„ MĂ„lilla? 

– Jag hade bra kontakt med Philip Svensk (trĂ€nare i MĂ„lilla), som jag spelat med under juniortiden i Vetlanda. Han hörde av sig och frĂ„gade om jag var sugen och det kĂ€ndes som en rolig lösning.

– Det kĂ€nns som en bra klubb att spela i och vad jag förstĂ„r Ă€r det en hel del publik pĂ„ matcherna ocksĂ„, sĂ€ger 27–Ärige Lindqvist.

KĂ€nner du ett extra ansvar med tanke pĂ„ dina meriter? 

– Till viss del. MĂ„lsĂ€ttningen Ă€r att driva pĂ„ lite mer under matcherna, speciellt offensivt. Sen har man ju lite rutin som man ocksĂ„ kan bidra med.

Hur gÄr tankarna inför premiÀren?

– Att det kan bli en tuff bortamatch, men vi ska nog absolut kunna störa. Jag har inte stenkoll pĂ„ Tjust men vad jag förstĂ„r ska de kunna vara med i toppen. Det ska bli jĂ€kligt kul.

Lagets spelande trÀnare Daniel Skoog Àr nöjd med vad hans spelare presterat under försÀsongen. Han berÀttar att MÄlilla Bandys supportrar kan förvÀnta sig ett lag som visar mycket hjÀrta pÄ planen.

– Det Ă€r vĂ€ldigt mĂ„nga i laget som brinner för det hĂ€r och dĂ„ finns det lite extra att hĂ€mta av och det kommer synas. Alla offrar sig för laget och vi gör det hĂ€r tillsammans, sĂ€ger Skoog.

Även om det finns mĂ„nga att lyfta i laget sticker han inte under stol med att just Martin Lindqvist gjort det övertygande sedan han anslöt till MĂ„lilla.

– Martin kommer in direkt och visar att han Ă€r en jĂ€ttebra kille. Han passar redan vĂ€l in med laget, och framförallt Ă€r han en duktig bandyspelare som höjer oss andra och tillför en ny dimension i spelet.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!