LISTAN: Kvaldrömmen lever och vilken överkörning

Ett makalöst kvaldrama, en förkrossande storseger och imponerande framfart i fädernes spår. Det är toppen av listan över Veckans Idrottare.

Simon Dahl, Simon Larsson, Emma Roos Simonsson, Emil Sjökvist och Olle Eriksson är några av Veckans Idrottare.

Simon Dahl, Simon Larsson, Emma Roos Simonsson, Emil Sjökvist och Olle Eriksson är några av Veckans Idrottare.

Foto: Magnus Strömsten

Sport2024-03-04 16:31
undefined
Simon Dahl gjorde tre mål för Virserum mot Lerum.

1) Simon Dahl, Virserums SGF:

Mot alla odds. Virserum var nere för räkning i den avgörande playoff-matchen borta mot Lerum. Simon Dahl hade visserligen gett laget ledningen med tre mål i första perioden, men Lerum kom tillbaka till 3–3 och vann sedan skotten med makalösa 18–0 i tredje perioden. Trots det stod VSGF som vinnare till slut efter att Noah Andersson avgjort i förlängningen. Nu väntar en kvalserie mot bland andra gamla storklubben Vita Hästen. Där lär det behövas nya fullträffar av Dahl.

undefined
Simon Larsson briljerade på mitten för VIF.

2) Simon Larsson och Selatin Shaljani, Vimmerby IF:

Okej, det må vara en träningsmatch, men Vimmerby IF:s förkrossande 11–1-vinst mot blivande seriekollegan Jönköpings BK är minst sagt anmärkningsvärd. Lagmaskinen tände på samtliga cylindrar, men turboeffekten kom från Simon Larsson på mittfältet och Selatin Shaljani på topp. De låg bakom många av målen och glänste verkligen.

undefined
Emma Roos Simonsson var snabbast av de lokala damerna i Vasaloppet.

3) Mathias Rinaldo SK och Emma Roos Simonsson, Södra Vi IF:

De snabbaste lokala åkarna i Vasaloppet förtjänar en extra hyllning. Rinaldo tog sig i mål på 5.22 och var en liten bit efter sitt personbästa på 5.09. Däremot förbättrade han sin bästa placering i loppet från 1 311 till 618. En remarkabel utveckling.

Snabbaste lokala damen Emma Roos Simonsson fick också känna av de tuffa förhållandena i årets upplaga. Hon åkte i mål på 8.53 på 495:e plats i klassen. Det kan jämföras med rekordnoteringen från 2002 där Emma hade 6.57 och kom på 320:e plats.

undefined
Emil Sjökvist gjorde fem mål för HM IS.

4) Emil Sjökvist, HM IS Innebandy:

17–5 i derbyt hemma mot IBK Svala förde HM IS ett kliv närmare kvalspel. Emil Sjökvist var lagets giftigaste målskytt och tyckte själv att hans fem mål kunde ha varit betydligt fler med lite bättre skärpa i avsluten. Sjökvist är sexa totalt i seriens poängliga, men är bara trea i laget på sina 32 poäng. Marcus Edgren är snäppet före på 34 pinnar och Jimmy Braf toppar ligan med 46 poäng.

undefined
Olle Eriksson har inlett säsongen starkt för Gullringen.

5) Olle Eriksson, Gullringens GoIF:

Urstark start på försäsongen. Det har Gullringen och framförallt Olle Eriksson haft. Ett mål mot IFK Tuna tidigt i veckan följdes upp med tre fullträffar mot Hultsfred i fredags. Eriksson har inte bara visat prov på målfarlighet utan även sin allsidighet då han kan spela på flera positioner om det krävs. Kan bli väldigt nyttig för laget den här säsongen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!