Listan: Hill blev världsmästare för Sverige

Ännu en sportvecka har gått och det har blivit dags för en ny lista över veckans bästa idrottare. Här är de idrottare vi tycker har presterat bäst.

Amanda Hill blev världsmästare för Sverige.

Sport2019-12-16 17:30

5 stjärnor: Amanda Hill, Sverige
Vimmerbybördiga Amanda Hill blev världsmästare för Sverige i söndags i innebandy. Hill stod i mål för Sverige i den högdramatiska VM-finalen mot värdlandet Schweiz, som avgjordes i sudden death. Smaka på det: Världsmästare.

4 stjärnor: Emma Sjöqvist, Vimmerby IBK

Vimmerby har haft det tufft som nykomling i innebandyettan, med tränaravhopp, tunn trupp och svaga resultat. Kanske att det är på väg att vända. Mot topplaget Värnamo gjorde VIBK en stark match, där Emma Sjöqvist var mycket bra. Sjöqvist gjorde tre mål i matchen.

3 stjärnor: Christoffer Rasch, Vimmerby Hockey

VH avslutade grundserien på bästa sätt med storseger (7–3). Norrmannen Christoffer Rasch var en av flera Vimmerbyspelare som var bra. Och vilket mål backen gjorde! Hans slagskott från offensiv blå gick rakt i krysset.

2 stjärnor: Albin Alfonsson, VIBK
Vimmerby hade bekymmer med bottenlaget SSG. Väl i tredje perioden kom rycket. Ledning med 5-4 blev till vinst 10-7 när matchen var över. Alfonsson var lyckosam i VIBK, inte minst då i den avslutande perioden. Västervikskillen var inblandad i fyra av fem mål, där han själv stod  för tre fullträffar.

1 stjärnor: Alfred Karlsson, Målilla Bandy
Målilla släppte bara in ett enda mål i seriefinalen borta mot Månsarp. I bandy är det som ni vet väldigt lite. Ändå räckte det inte till poäng! Många spelare var duktiga i Målilla, där målvakten Alfred Karlsson ska ha ett extra beröm.

Karta: Vimmerby