Amanda från Vimmerby tog VM-guld

Sverige är världsmästare ännu en gång efter att ha vunnit mot Schweiz med 3–2 i VM-finalen i innebandy i Neuchatel, Schweiz. Vimmerbytjejen Amanda Hill vaktade kassen för Sverige i finalmatchen.

Amanda Hill, som kommer från Vimmerby, stod i målet i finalen.

Innebandy2019-12-15 18:50

Amanda Hills Sverige tog VM-guld i innebandy under söndagskvällen. Hill, som bodde i Vimmerby i ung ålder, fick fira guld i hennes första världsmästerskap.

Värdnationen skakade om Sverige rejält i den första perioden – och i sista. Schweiziskorna tog ledningen, men Sverige kvitterade och gjorde sedan 2–1. Efter ett omdiskuterat och till sist bortdömt 3–1-mål av Sverige i andra perioden, stod det 2–1 ända in i den sista periodens sista sekunder – där Schweiz lyckades kvittera efter att ha tagit ut målvakten.

En dryg minut in i förlängningen gjorde Sverige 3–2 – och knep sitt sjunde VM-guld på raken.