Gullringen krossade HFK i derbyt

Skulle ett delvis pånyttfött Hultsfred kunna rå på ett formstarkt Gullringen på Gullemon? Svar: nej, nej, nej. "Vi är numret större än Hultsfred", säger Gullringens tränare Daniel Olsson efter förkrossande 5–0.

Tre målskyttar firar ny seger. Isack Thuresson, Jesper Wärnehall och Anton Holm gjorde alla mål när Hultsfred besegrades.

Fotboll2019-08-30 21:49

Inte nog med att HFK föll stort i derbyt. Förlusten innebär med all sannolikhet att laget nu åker ur division fyra. Allt annat vore en sensation.

Med fyra omgångar kvar att spela har laget tolv poäng upp till IFK Oskarshamn på kvalplats – och en målskillnad som är 29 mål sämre!

På Gullemon hade de inte mycket att säga till om i fredags kväll.

– Vi gör en bra match. Jag är jättenöjd med killarna och med laginsatsen, säger en mycket glad Daniel Olsson.

Isack Thuresson satte tonen nästan omgående då han på pass från Haris Dreco fixade 1–0.

Sedan dröjde det till halvlekens slutminuter innan nästa mål föll. Och då kom två blixtsnabbt.

– Jätteskönt att vi fick in både 2–0 och 3–0.

Tvåan satte Ola Lindblom på straff sedan Anton Holm blivit fälld. Trean ordnade Anton Holm efter att ha löpt sig loss från kanten.

Redan där och då kändes matchen avgjord. Den definitiva spiken i kistan kom när Haris Dreco gjorde 4–0 ett par minuter in i den andra halvleken.

– Haris högg på en anfallarens vis på en retur efter skott av Albin Gustavsson.

Hultsfred hade ett par chanser, men var aldrig nära att hota Gullringen. Istället kom 5–0, då Jesper Wärnehall stod för aftonens snyggaste fullträff.

– Det var en riktig pärla där han smällde upp bollen i bortre efter bra pass från Melker Johansson.

Som ni förstår var det klasskillnad mellan lagen.

– Det kändes som att vi var hetare än Hultsfred. Jag är nöjd att vi gör fem mål framåt och att vi inte släpper något bakåt, säger Olsson.

Han lyfte hela laget för insatsen, men gav extra beröm åt Isack Thuresson.

Gullringen är fortsatt trea i serien, fem poäng bakom Västerviks FF på kvalplats. VFF har dock en match mindre spelad.

John Svensson, lagkapten i Hultsfreds FK, var givetvis besviken efter förlusten.

– Det var väl ett topplag mot ett bottenlag. Det syntes att det var ett lag i form mot ett som letat efter den under hela säsongen. Det som var roligt var att se de unga killarna spela, så som Nader (Alsafadi) i målet, säger John Svensson.