Jätten Bule-löpet 50-årsjubilerade

Löparloppet Jätten Bule-löpet 50-årsjubilerade när årets upplaga av tävlingen avgjordes under lördagen i Österbymo.

Linus Hultegård från Sävedalens AIK vann årets lopp i klassen tio kilometer.

Linus Hultegård från Sävedalens AIK vann årets lopp i klassen tio kilometer.

Foto: Privat

Österbymo2019-11-04 22:00

– Vi är jättenöjda med årets lopp och är glada över att det var så många deltagare, säger Maria Somvall som sitter med i tävlingsledningen.

Under lördagen var Bulevallen i Österbymo full av entusiastiska löpare som skulle springa Jätten Bule-löpet. Det här var 50:de gången som loppet arrangerades och det var allt som allt 629 deltagare, vilket är fler än förra året då 450 personer deltog.

Det är IFK Österbymo som arrangerar och löpet avgörs i tre klasser, plus ett knattelopp som är 200 meter långt. Det är framför allt barn upp till fem år som deltar i knatteloppet. De fick hjälp att värma upp av maskoten Bulis.

Den längsta distansen är på tio kilometer och den vanns av Linus Hultegård från Sävedalens AIK. Både Robin Skoog och Karl Björklund från Kisa SK fanns med på topp 25.

De flesta deltagarna kommer ifrån Östergötland eller Småland.

Damklassen på tio kilometer vanns av Emelie Rickardsson Braf från Hässleby SOK. På tredje plats i loppet kom Anna Helgesson från Kisa SK.

Sivert Bexell från IFK Österbymo och Leif Jacobsson från Malmslätt AIK fick även anledning att fira lite extra. I och med deras deltagande i år är de två de enda som har deltagit i samtliga 50 lopp. 

– Jag tror att alla i Ydre känner väldigt starkt för Jätten Bule-löpet.  Det är inte svårt att få folk att hjälpa till under tävlingsdagen då det behövs många funktionärer längs med loppet. Jag tror att det här är ett evenemang som håller bygden vid liv, säger Maria Somvall.

Leif Jacobsson, från Malmslätts AIK har deltagit i samtliga 50 lopp och firades av familjen.
Leif Jacobsson, från Malmslätts AIK har deltagit i samtliga 50 lopp och firades av familjen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!