VSGF tappar sexsiffrigt belopp - "Oerhört kännbart"

Virserums marknad är extremt viktig för föreningar och näringsidkare på orten. Bara VSGF förlorar uppemot 160 000 kronor den helgen. "Hjälper inte att sälja schampo precis", säger ordförande Therese Johansson.

I spåren av att Virserums marknad ställs in drabbas även föreningar och näringsidkare hårt ekonomiskt. VSGF exempelvis tappar en viktig inkomst för hela året.

I spåren av att Virserums marknad ställs in drabbas även föreningar och näringsidkare hårt ekonomiskt. VSGF exempelvis tappar en viktig inkomst för hela året.

Foto: Montage: Charlotte Madestam/Rebecca Forsgren Malmström

Virserum2020-05-11 20:00

VSGF ansvarar för marknadsparkeringen. Beslutet att ställa in ger ett inkomstbortfall på uppemot 140 000 kronor för huvudföreningen. 160 000 om man plussar på hockeysektionens uppdrag på Dacketräffen, som också ställs in.

– Det är oerhört kännbart att mista den inkomsten, som används under hela året, till både fotbollen och hockeyn. Exempelvis vintertid äter elkostnaderna i ishallen stora pengar, säger Therese Johansson och tillägger:

– Så vi måste börja förbereda för hösten och vintern, försöka hitta något som kan kompensera – och vi måste hålla stenhårt i pengarna. Tanken måste finnas med i varje beslut.

Ni har en anställd, är den tjänsten hotad?

– Vi är i stort behov av en anställd för att överleva, så det måste vi verkligen försöka se till att den inte är. Det är svårt att hitta den ideella kraft som behövs.

Richard Hedsand är VD på Coop Oskarshamn med omnejd, med butik i anslutning till marknaden.

– Det blir ett kännbart bortfall. Ofta vid sådana evenemang köps en annan kategori av varor, som läsk och snabbmat. Så när marknaden och Dacketräffen ställs in påverkas vi självklart, hur mycket återstår att se.

Jorma Isomettä, ägare av Hotell Dacke, har räknat på att han tappar runt tio nätter med fullbokat hotell och många matgäster när musikdagarna, marknaden och mc-träffen ställs in.

– Sammantaget gör det att jag tappar 300 000-400 000 kronor, säger Jorma.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!