Nytt gym startas: "Jag ville ha nÄgot ordentligt"

NÀr Hampus Jonsson började renovera en lokal i Virserum spred sig ryktet snabbt bland trÀningsintresserade ortsbor. Nu stÄr det klart att 24-Äringen öppnar ett gym i Virserum efter nyÄr.

Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal pÄ övervÄningen till Christers bilmekk i Virserum, dÀr han sjÀlv jobbar i verkstaden.

Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal pÄ övervÄningen till Christers bilmekk i Virserum, dÀr han sjÀlv jobbar i verkstaden.

Foto: Privat

Virserum2022-07-22 05:30

Egentligen hade han inte tÀnkt öppna ett gym för allmÀnheten, utan en anlÀggning dÀr han kunde trÀna sjÀlv. Visserligen finns redan ett gym i Virserum, men Hampus Jonsson ville ha en större och bÀttre anlÀggning.

– Jag har varit pĂ„ mĂ„nga andra gym och kĂ€nde att jag ville ha nĂ„got ordentligt. Först var tanken att jag bara skulle renovera lokalen och dra igĂ„ng nĂ„got sjĂ€lv. Men eftersom det Ă€r en sĂ„ liten ort sprider sig allt rĂ€tt snabbt, sĂ€ger han och fortsĂ€tter:

– Folk började komma fram och frĂ„ga om det skulle bli för allmĂ€nheten. NĂ€r fler och fler frĂ„gade tĂ€nkte jag att det Ă€r lika bra att öppna upp för alla, eftersom det Ă€r stor efterfrĂ„gan.

Nyligen offentliggjorde han sina planer i Virserums Facebookgrupp. Tanken Àr att gymmet, som kommer att ligga i samma fastighet som Christers bilmekk, ska öppna strax efter nyÄr.

– Det Ă€r min fars verkstad, sĂ€ger Hampus Jonsson och berĂ€ttar att gymmet ska ligga i en lokal pĂ„ övervĂ„ningen.

undefined
Hampus Jonsson har renoverat en 140 kvadratmeter stor lokal pÄ övervÄningen till Christers bilmekk i Virserum, dÀr han sjÀlv jobbar i verkstaden.

Han jobbar sjÀlv i bilverkstaden och kommer dÀrför att kunna hÄlla koll pÄ gymmet under dagarna.

– Det tog ett Ă„r innan renoveringen var helt klar. Det har stĂ„tt klart nu i sex–sju mĂ„nader, men sedan har jag vĂ€ntat pĂ„ alla tillstĂ„nd, sĂ€ger han och berĂ€ttar att det har krĂ€vts allt frĂ„n bygglov till brandskyddsinspektion.

– Nu Ă€r det klart ocksĂ„.

Hampus Jonsson vÀntar bara pÄ att trÀningsmaskinerna ska levereras, sedan kan han öppna gymmet, som blir ungefÀr 140 kvadratmeter stort. Betydligt större Àn det nuvarande gymmet i Virserum.

– Det Ă€r nĂ€stan tre gĂ„nger sĂ„ stort som det som finns.

FacebookinlÀgget dÀr han slÀppte nyheten om gymmet har fÄtt mÄnga positiva kommentarer. Responsen blev större Àn vad Hampus Jonsson hade vÀntat sig.

– Det Ă€r kul att folk uppskattar det man gör. Det Ă€r inte jĂ€ttemycket som utvecklas i smĂ„orter lĂ€ngre, utan mycket plockas bort.

Tanken Àr att alla mÀnniskor, oavsett Älder och mÄlsÀttning med trÀningen, ska kunna anvÀnda gymmet.

– Jag har försökt anpassa det till en sĂ„ stor mĂ„lgrupp som möjligt, eftersom det Ă€r en sĂ„ pass liten ort. Det ska finnas konditionsgrejer, fria vikter och maskiner sĂ„ att alla kan vara dĂ€r.

Han planerar inte att anstÀlla nÄgon personal.

– Till en början blir det bara jag sjĂ€lv och kanske familjen som hjĂ€lper till. Eftersom jag Ă€ndĂ„ jobbar i samma fastighet sĂ„ kommer jag att kunna hĂ„lla mycket koll.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!